Antena Meniu Search
x

Şcolile din Franţa ar putea înlocui cuvintele "mamă şi tată" cu "părinte 1 şi părinte 2"

Şcolile din Franţa vor să fie înlocuite cuvintele „mamă” şi „tată” cu „părintele 1” şi „părintele 2” în toate documentele oficiale din instituţiile de învăţământ. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.02.2019, 16:18

Propunerea de lege prevede scoaterea cuvintelor "mamă şi tată" din documentele şcolare franceze şi înlocuirea cu "părinte 1 şi 2"
Cuvintele "mamă şi tată" ar putea fi înlocuite în toate documentele şcolare din Franţa cu "părinte 1 şi 2" - Pexels

Şcolile din Franţa vor să fie înlocuite cuvintele „mamă” şi „tată” cu „părintele 1” şi „părintele 2” în toate documentele oficiale din instituţiile de învăţământ. 

Mişcarea face parte dintr-un amendament pentru un nou proiect de lege privind educaţie, prin care este urmărită eliminarea completă a descriminării împotriva părinţilor de acelaşi sex. 

Criticii susţin însă că această schimbare „dezumanizează” şi ar putea conduce la o altă problemă, referitoare la „cine va putea fi părintele 1”.

"Acest amendament urmărește să dezrădăcineze diversitatea familială a copiilor în cadrul formelor administrative depuse în școală", a declarat Valérie Petit, parlamentar din partidul majoritar, conform 20 minutes.

Valérie Petit a explicat faptul că, cuvintele „mamă şi tată”, în toate documentele şcoale, cum ar fi documentele de autorizare a copiilor pentru a merge în excursii, nu au mai ţinut cont de noua punere în vigoare a legii care permite căsătoria între homosexuali şi nici existenţa părinţilor de acelaşi sex. 

Potrivit Telegraph, amendamentul spune: "Pentru a preveni discriminarea, înscrierea la școală, registrele de clasă, autorizațiile pentru părinți și toate celelalte formulare oficiale care implică copii trebuie să menționeze doar părintele 1 și părintele 2."

Deși amendamentul a fost adoptat de deputați marți, 12 februarie, acesta ar putea fi totuși respins de Senatul Franței, dar va reveni apoi la Adunarea Națională pentru o revizuire finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Şcolile din Franţa ar putea înlocui cuvintele "mamă şi tată" cu "părinte 1 şi părinte 2"