Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Franța stă pe un butoi cu pulbere. Jordan Bardella și-a găsit aliați între partidele tradiționale și e gata să preia puterea

Franţa stă pe un butoi cu pulbere care riscă să arunce în aer şi Europa. Extrema dreaptă şi-a găsit aliaţi printre partidele tradiţionale şi e favorită la alegerile anticipate convocate de Emmanuel Macron. În aceste condiţii, presa din Hexagon vorbeşte despre o posibilă demisie a preşedintelui francez în caz de eşec la urne. 

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 22:35

Costumele impecabile, discursul adaptat şi pentru tineri şi pentru cei în vârstă plus ambiţia îl transformă pe Jordan Bardella într-un star al politicii în Hexagon. Tânărul de 28 de ani promite că va reda prosperitatea Franţei şi a Europei într-o reconstrucţie fără emigranţi. Vrea să fie premier şi să guverneze în următorii trei ani. 

"Sper că francezii îmi ştiu sinceritatea, îmi cunosc ambiţiile şi priorităţile: puterea de cumpărare, securitatea, imigraţia. Este nevoie de lege şi ordine în ţară şi sunt gata să reprezint ideile majorității oamenilor, cred eu, în fruntea țării", a declarat Jordan Bardella, preşedinte Adunarea Naţională.

Şi are şanse mari să o facă. Sondajele arată că Partidul Adunarea Naţională, condus de Bardella, ar obţine 34 % dintre voturi la alegerile parlamentare, cu 15 procente mai mult decât acum doi ani. Impresionat de succesul lui, un partid tradiţional numit Republicanii a anunţat că se aliază cu extrema dreaptă - fără precedent în istoria Franţei. 

Vezi și

"Astăzi, trebuie să servim patria aflată în pericol. Avem nevoie de o alianţă în care să rămânem fideli principiilor noastre. O alianţă cu Adunarea Naţională, cu candidaţii lor. O alianţă de dreapta", a declarat Eric Ciotti, preşedinte Republicanii.

Pe acelaşi subiect

Calculele se complică tot mai mult pentru Emmanuel Macron

Partidul extremistului de dreapta Bardella pregăteşte încă o alianţă care părea imposibilă în trecut - cu forţele de stânga, din care vor face parte şi comuniştii.

Victoria extremei dreapta din Franţa a dat curaj şi altor partide din acelaşi spectru politic. Alternativa pentru Germania a cerut alegeri anticipate după ce a devenit a doua forţă politică din ţară, dar Olaf Scholz a refuzat categoric.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Franța stă pe un butoi cu pulbere. Jordan Bardella și-a găsit aliați între partidele tradiționale și e gata să preia puterea