Antena Meniu Search
x

Galerie foto Fraţi români, executaţi pe malul unei bălţi de pescuit, în Belgia. După 3 ani de la tragedie, criminalul, un fost polițist, și-a aflat pedeapsa

Francis Vandy, în vârstă de 72 de ani, fost comisar al poliției judiciare din Charleroi, Belgia, a fost condamnat de judecătorii Curții Assize din Hainaut, fiind găsit vinovat de uciderea lui fraților Gabriel și Constantin, doi români de 45 și 48 de ani, care lucrau și locuiau în Bruxelles. În noaptea de 29 spre 30 august 2019, cei doi au fost găsiți împușcați în cap, pe malul unei bălți din Forchies-la-Marche.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.09.2022, 13:11

Curtea Assize din Hainaut, în Belgia, a pronunțat, joi, condamnarea pentru Francis Vandy, fostul comisar de poliție acuzat că a împușcat mortal doi frați români, pe care i-ar fi prins pescuind în iazul său din Forchies-la-Marche, la sfârșitul lunii august 2019.

Astfel, judecătorii l-au găsit pe bărbatul de 72 de ani vinovat de omor, asasinat și încălcarea legii cu privire la arme, pronunțând o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. Potrivit 7sur7.be. jurații ar fi ținut cont de vârsta acuzatului, de starea sa de sănătate precară, precum și de nervozitatea acestuia în urma intruziunii celor doi frați pe terenul sau. De asemenea, au reținut faptul că îmbrăcase uniforma de polițist și că trebuia, ca atare, să respecte legea. În plus, acuzatul a avut puțină empatie față de familiile victimelor, manifestând "un caracter extrem de antisocial".

Prima împușcătură, instinctivă. A doua, premeditată

Polițiștii au găsit cadavrele românilor ascunse într-un tufiș, însă de urma armei cu care bărbații au fost omorâți nu au dat niciodată. Judecătorii au decis că prima împușcătură, care l-a ucis pe Constantin, a fost "instinctivă".

Pe acelaşi subiect

În schimb, cea de-a doua, care a pus capăt vieții lui Gabriel, a fost premeditat: cele câteva secunde necesare fostului comisar pentru a-și spune că martorul trebuie eliminat au fost suficiente pentru a convinge juriul că este vorba despre o crimă.

Francis Vandy a fost arestat la o lună după tragedie. 

Gabriel și Constantin au fost împușcați în cap, pe malul unei bălți de pescuit din Belgia

Reamintim că frații români Gabriel și Constantin au fost găsiți împușcați în cap, în Belgia, pe malul unei bălți de pescuit. Descoperirea macabră a fost făcută în noaptea de 29 spre 30 august 2019, la Forchies-la-Marche, o localitate aflată în apropiere de orașul Charleroi.

Vezi VIDEO de la locul crimei, AICI

Conform sudinfo.be, Gabriel și Constantin lucrau și locuiau în Bruxelles, iar dispariția celor doi a fost raportată miercuri, 28 august 2019, de către fiica unuia dintre ei, care s-a dus la poliția din capitala belgiană. Joi dimineață, un polițist din Trieux a găsit mașina unuia dintre români, un Opel Zafira, pe marginea unui drum și s-a gândit că ar putea avea legătură cu dispariția. Imediat, oamenii legii au declanșat în zonă o amplă operațiune de căutare, iar noaptea, la aproximativ 1 kilometru de locul unde se afla mașina, polițiștii au găsit pe marginea unei bălți de pescuit cadavrele celor doi frați, relata atunci postul RTL. Românii erau împușcați în cap. 

”Nu aveau asupra lor acte de identitate, dar par să corespundă cu descrierea. Aproximativ 30 de persoane au venit de la Bruxelles și a trebuit să le dăm vestea tristă”, a declarat la vremea respectivă Vincent Fiasse, procurorul din Charleroi. Potrivit rudelor, Constantin și Gabriel veneau des la pescuit în zona în care au fost găsiți morți.

Pentru uciderea celor doi, Francis Vandy a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Fraţi români, executaţi pe malul unei bălţi de pescuit, în Belgia. După 3 ani de la tragedie, criminalul, un fost polițist, și-a aflat pedeapsa