Antena Meniu Search
x

Video Fraţi români, executaţi pe malul unei bălţi de pescuit, în Belgia. Un fost ofiţer de poliţie i-ar fi ucis pe cei doi

Francis Vandy, în vârstă de 71 de ani, fost comisar al poliției judiciare din Charleroi, Belgia, va apărea în fața Curții Assize din Hainaut, fiind acuzat de moartea celor doi fraţi români, Gabriel şi Constantin, găsiţi împușcați în cap, pe malul unei bălți de pescuit din Forchies-la-Marche.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.03.2021, 11:25

Potrivit publicaţiei belgiene La Nouvelle Gazette, Francis Vandy va trebui să răspundă pentru uciderea a doi bărbați, Gabriel şi Constantin, doi frați români de 45 și 48 de ani, executați pe malul lacului său din Forchies-la-Marche, în timp ce se aflau la pescuit.

Gabriel și fratele lui nu s-au mai întors niciodată de la pescuit

lanouvellegazette.sudinfo.be

Dubla crimă a avut loc august 2019, septuagenarul fiind după gratii încă de atunci.

El a fost arestat la o lună după tragedie, însă nu și-a recunoscut fapta. 

În timpul anchetei, încredințată foștilor săi colegi de la Poliţia judiciară federală din Charleroi, s-a stabilit că Vandy ar fi avut un conflict cu una dintre victime, cu aproximativ un an înainte de nenorocire.

Bărbatul, care nu și-a recunoscut fapta, urmează să dea explicații în fața Curții Assize din Hainaut, în următoarele luni.

Gabriel și Constantin au fost împușcați în cap, pe malul unei bălți de pescuit din Belgia

Reamintim că frații români Gabriel și Constantin au fost găsiți împușcați în cap, în Belgia, pe malul unei bălți de pescuit. 

Descoperirea macabră a fost făcută în noaptea de 29 spre 30 august 2019, la Forchies-la-Marche, o localitate aflată în apropiere de orașul Charleroi.

RTL.be / Fabian Vanhove

Vezi VIDEO de la locul crimei, AICI

Conform sudinfo.be, Gabriel și Constantin lucrau și locuiau în Bruxelles.

Dispariția celor doi a fost raportată miercuri, 28 august, de către fiica unuia dintre frați, care s-a dus la poliția din capitala belgiană.

dh.be

Joi dimineață, un polițist din Trieux a găsit mașina unuia dintre români, un Opel Zafira, pe marginea unui drum și s-a gândit că ar putea avea legătură cu dispariția.

RTL.be / Fabian Vanhove

Imediat, oamenii legii au declanșat în zonă o amplă operațiune de căutare, iar noaptea, la aproximativ 1 kilometru de locul unde se afla mașina, polițiștii au găsit pe marginea unei bălți de pescuit cadavrele celor doi frați, relata atunci postul RTL.

Românii erau împușcați în cap.

”Nu aveau asupra lor acte de identitate, dar par să corespundă cu descrierea. Aproximativ 30 de persoane au venit de la Bruxelles și a trebuit să le dăm vestea tristă”, a spus la vremea respectivă Vincent Fiasse, procurorul din Charleroi.

Potrivit rudelor, Constantin și Gabriel veneau des la pescuit în zona în care au fost găsiți morți.

Cei doi muncitori nu aveau antecedente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Fraţi români, executaţi pe malul unei bălţi de pescuit, în Belgia. Un fost ofiţer de poliţie i-ar fi ucis pe cei doi