Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fum negru dupa primul proces de vot al Conclavului. NU s-a ales noul Papa

Fumul dupa primul proces de vot al Conclavului a fost negru, semn ca nu a fost ales noul Papa. Cardinalii se vor reuni, din nou, miercuri de dimineata, pentru a mai vota de doua ori.

Cu fum negru. In acest fel, s-a terminat prima zi a Conclavului, care a inceput la primele ore ale diminetii, cu slujba pentru alegerea noului Papa, oficiata de cardinalul decan Angelo Sodano si celebrata de cei 115 cardinali electori in Basilica Sfantul Petru, in fata privirilor a 20.000 de credinciosi.

Cardinalii se vor reuni, din nou, miercuri, de dimineata, pentru a mai vota de doua ori si in cazul in care, niciun cardinal nu va obtine doua treimi din voturi, va iesi din nou fum negru, in jurul pranzului. In plus, in aceasta situatie, dupa-amiaza, se vor incuia din nou in Capela Sixtina, acolo unde vor avea loc inca doua tururi de scrutin, la finalul carora, daca nu va exista un rezultat pozitiv, va iesi, pentru a treia oara, fum negru.

In schimb, daca un cardinal va obtine cele 77 de voturi necesare, fumul va fi alb. Astfel, va fi ales noul Suveran Pontif.

Articolul continuă după reclamă

Foto: TV Vaticano

 

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri externe » Fum negru dupa primul proces de vot al Conclavului. NU s-a ales noul Papa