Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Momente impresionante la funeraliile lui George Bush Senior

Este zi de doliu naţional în Statele Unite. Funeraliile dedicate lui George Bush Senior tocmai s-au încheiat în Washington D.C. Depus la Capitoliu până azi, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului preşedinte american a fost mutat în cea mai înaltă clădire din capitala Statelor Unite

de Redactia Observator

la 05.12.2018 , 22:08

Este zi de doliu naţional în Statele Unite. Funeraliile dedicate lui George Bush Senior tocmai s-au încheiat în Washington D.C. Depus la Capitoliu până azi, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului preşedinte american a fost mutat în cea mai înaltă clădire din capitala Statelor Unite. Familia, dar şi unii dintre cei mai importanţi lideri de pe planetă, şi-au luat rămas bun de la fostul erou de război care a contribuit la refacerea Europei. 

Încărcate de tradiţii seculare şi de ritualuri plănuite cu o precizie matematică, ceremoniile funerare au început la ora 17.00. Acoperit cu drapelul american, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui George Bush Senior a părăsit Capitoliul după trei zile. 21 de salve de tun au fost trase în memoria fostului lider al SUA.

De la sediul Congresului american, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Catedrala Națională din Washington, finalizată chiar în timpul preşedinţiei lui Bush.

Vezi și

Respectul pentru George Bush Senior a reunit la Catedrala Națională din Washington sute de demnitari străini, dar şi foști președinți americani. Alături de familia Bush s-au aflat preşedintele Donald Trump, soţii Clinton şi Obama, cancelarul german Angela Merkel şi chiar prinţul Charles.

La doar câteva luni după ce şi-a condus şi mama pe ultimul drum, George W. Bush a vorbit despre tatăl său ca despre un om remarcabil.

Imagini care au stârnit emoţii puternice au fost surprinse lângă sicriul lui George Bush Senior. Aflat în scaunul cu rotile, un fost senator american a reuşit să se ridice în picioare şi să-şi salute camaradul de război. 

Sicriul cu trupul neinsufletit va ajunge în Texas, in aceasta seara, acolo unde Bush Senior şi-a dorit să fie înmormântat. Cei mai mulţi dintre preşedinţii SUA îşi plănuiesc funeraliile la scurt timp după ce ajung la Casa Albă, a dezvăluit un istoric american.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Momente impresionante la funeraliile lui George Bush Senior