Antena Meniu Search
x

Furtuna Gloria, care a făcut prăpăd în Spania, a ajuns şi în Franţa

Furtuna Gloria continuă să devasteze estul Peninsulei Iberice şi a ajuns şi în Franţa. Cel puţin opt oameni - printre care şi o româncă - au murit în Spania, iar alţi trei sunt daţi dispăruţi. În localităţile de pe litoral, furtuna a adus ploi torenţiale şi un fenomen nemaivăzut, valuri de spumă.

de Redactia Observator

la 22.01.2020, 22:16

Vezi și

Furtuna Gloria continuă să devasteze estul Peninsulei Iberice şi a ajuns şi în Franţa. Cel puţin opt oameni - printre care şi o româncă - au murit în Spania, iar alţi trei sunt daţi dispăruţi. În localităţile de pe litoral, furtuna a adus ploi torenţiale şi un fenomen nemaivăzut, valuri de spumă. Oficialii de la Bucureşti îi sfătuiesc pe românii care călătoresc în Franţa să evite zonele pe unde trece Gloria.

Un val uriaş, înalt cât un bloc de patru etaje, a căzut dintr-odată peste paradisul din insula Mallorca. A măturat toate clădirile aflate pe ţărmul mării şi a lăsat peste 200.000 de case fără curent electric. 

Fenomen nemaivăzut şi pe străzile unei staţiuni de pe Costa Brava. Valuri de spumă au inundat oraşul.

Locuitorii au inotat prin spuma care le-a ajuns până la brâu. Rafalele puternice de vânt i-au împiedicat pe angajaţii de la salubritate să cureţe şoselele. 

Furtuna Gloria s-a abătut şi peste Barcelona. Vântul a spulberat totul în cale, de la motociclete la mobilier stradal. Plajele sunt pline acum cu peşti morţi. 

La altitudini mai înalte, în Munţii Pirinei, furtuna a adus ninsori abundente care au paralizat traficul şi au închis şcolile. Acum fenomenul s-a extins şi în sud-vestul Franţei. Iar meteorologii spun că vremea rea s-ar putea menţine până la sfârşitul săptămânii, din cauza unui anticiclon care, practic, ţine furtuna în loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Furtuna Gloria, care a făcut prăpăd în Spania, a ajuns şi în Franţa