Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Otto face ravagii în nordul Europei. Peste 30.000 de case din Marea Britanie, rămase fără curent

Furtuna Otto, cu origini nord-atlantice, ameninţă Europa. A adus rafale de vânt de până la 120 de kilometri pe oră în Marea Britanie. Mii de case au rămas fără curent electric. În Peninsula Scandinavă, mulţi au fost nevoiţi chiar să-şi părăsească locuinţele. Podul Oresund din Suedia a fost închis, iar cursele feriboturilor dintre Norvegia şi Danemarca au fost anulate.

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 08:20

Vezi și

Rafale de peste 120 de kilometri pe oră au măturat Marea Britanie. Peste 30.000 de case au rămas fără curent electric, iar curţile au fost devastate. Bucăţi din acoperişurile locuinţelor au fost puse la pământ. Majoritatea şcolilor din Anglia şi Scoţia au fost închise. Copacii căzuţi au îngreunat transportul în comun şi mai multe curse au fost amânate sau anulate.

Furtuna a făcut şi victime: un bărbat de 50 de ani din Scoţia a ajuns la spital cu răni grave după ce un copac s-a prăbuşit peste el. În Manchester, avioanele abia au putut decola de pe aeroporturi. Vântul a atins şi 145 de kilometri pe oră în peninsula Scandinavă. Aproape trei sute de oameni au fost evacuaţi din mai multe blocuri, iar podul Oresund din Suedia a fost închis.

În Danemarca, au fost emise mai multe avertizări de cod portocaliu de vreme rea şi feriboturile care mergeau pe ruta Norvegia-Danemarca au fost anulate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Furtuna Otto face ravagii în nordul Europei. Peste 30.000 de case din Marea Britanie, rămase fără curent