Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Furtuna Pierrick a măturat Regatul Unit şi Franţa. Mai multe orașe, inundate. Oamenii s-au urcat pe maşini ca să se salveze din calea puhoaielor

Furtuna Pierrick a măturat Regatul Unit şi Franţa. Mai multe oraşe au fost inunde, iar oamenii s-au urcat pe maşini ca să se salveze din calea puhoaielor. În acelaşi timp, în Austria s-au înregistrat temperaturi de vară, 30 de grade Celsius. A fost, de altfel, cel mai călduros martie din istorie, iar temperatura medie din ultimele 12 luni a fost cu un grad şi jumătate mai mare faţă de era preindustrială. 

de Redactia Observator

la 09.04.2024 , 20:15

Furtuna Pierrick a adus haosul in Marea Britanie. Peste 300 de alerte de inundaţii sunt în vigoare în toată ţara. Rafalele de vânt au ajuns la 120 de kilometri pe oră.

Furtuna Pierrick a adus haosul in Marea Britanie 

Cel mai puternic afectată a fost regiunea Essex. Apa a inundat principalele căi de acces spre insula Mersea. Oamenii s-au urcat pe maşini, după ce apa de un metru le-a distrus motoarele. Cel puţin 20 de autotusime au rămas blocate până la sosirea pompierilor.

Vezi și

Peste 200 de oameni au fost evacuaţi în oraşelul Littlehampton, iar o persoană cu semne de hipotermie a ajuns de urgenţă la spital. Râul Arun a ieşit din matcă şi a inundat întregul oraş. Oamenii, acoperiţi cu pături, pentru a se proteja de furtuna, au fost scoşi din şuvoaie cu bărcile.

Pe acelaşi subiect

Nici Franţa nu a scăpat de furia naturii

Nici Franţa nu a scăpat de furia naturii. Au fost peste 30 de mii de tunete şi fulgere, iar 5 departamente din Franţa au fost sub cod portocaliu de valuri uriaşe. În unele locuri apa a ajuns pe străzi şi a inundat parterul clădirilor. Oamenii au încercat să-şi protejeze casele cu saci de nisip.

Localnic: Avem bariere, dar apa continuă să se strecoare. E foarte multă apă, vântul e foarte puternic şi ajută apa să se înfiltreze. Avem o a doua barieră, ca să fim siguri. O aspirăm imediat ce trece.

În timp ce vestul Europei este măturat de furtuni, în centrul continentului sunt temperaturi de iunie. În Austria s-au înregistrat 30 de grade Celsius. Ţara ar putea rămâne fără gheţarii din Munţii Alpi în următorii 45 de ani. În medie, s-au topit cu 24 de metri doar anul trecut.

Luna martie a fost, de altfel, cea mai călduroasă din istorie, potrivit raportului publicat de programul european de observare climatică Copernicus. Ultimele 12 luni au fost cele mai fierbinţi înregistrate vreodată pe planetă, cu o medie de 1,58 grade Celsius mai mare faţă de perioada preindustrială.

Astăzi, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a găsit guvernul elveţian vinovat, pentru că nu a redus emisiile de carbon. Este pentru prima dată când o instanţa internaţională se pronunţă într-un caz privind schimbările climatice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri externe » Furtuna Pierrick a măturat Regatul Unit şi Franţa. Mai multe orașe, inundate. Oamenii s-au urcat pe maşini ca să se salveze din calea puhoaielor