Antena Meniu Search
x

Gara din Paris, restaurant de lux pentru o zi, fără note de plată (Video)

Una din marile gări ale Parisului a devenit, pentru câteva ore, restaurant de lux, dar fără note de plată. Călătorii au fost invitaţi să savureze mâncăruri preparate de cinci renumiţi maeştri bucătari, distinşi cu stele în faimosul ghid Michelin.

de Redactia Observator

la 05.10.2019, 15:40

Vezi și

Una din marile gări ale Parisului a devenit, pentru câteva ore, restaurant de lux, dar fără note de plată. Călătorii au fost invitaţi să savureze mâncăruri preparate de cinci renumiţi maeştri bucătari, distinşi cu stele în faimosul ghid Michelin. Evenimentul face parte dintr-un festival al căilor ferate franceze, intitulat "Chefi de gară".

Holul gării Saint-Lazare din Paris a fost transformat într-o bucătărie în care maeştrii artei culinare şi-au demonstrat talentul şi imaginaţia.

Patroni de restaurante ce se regăsesc în ghidul Michelin au gătit, de această dată, pentru călătorii de rând, care nu-şi permit prea des să ia masa în localuri de lux.

Fiecare din cei cinci Chefi şi-a construit meniul din alimente reprezentative pentru câte o regiune a Franţei.

Atraşi de arome şi tot mai nerăbdători să guste din bunătăţi, călătorii i-au urmărit şi filmat pe bucătari. Iar după ce au mâncat, au fost pe deplin satisfăcuţi.

Festivalul culinar, aflat la a şaptea ediţie, este intitulat "Chefi de gară" - un joc de cuvinte de la diferitele sensuri ale cuvântului "şef" în limba franceză, ca şi în română, de altfel.

Până la jumătatea lui octombrie, 27 de maeştri bucătari şi peste 200 de producători de alimente tradiţionale vor fi prezenţi în zeci de gări din întreaga Franţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Gara din Paris, restaurant de lux pentru o zi, fără note de plată (Video)