Antena Meniu Search
x

Șoferii de autobuze și camioane s-au alăturat protestului fermierilor germani. Guvernul lui Scholz se confruntă cu un nivel record al impopularităţii

Unul dintre cele mai mari proteste din Germania continuă. Traficul din marile oraşe a fost blocat de sutele de tractoare ale fermierilor nemulţumiţi, dar la manifestaţie au participat şi şoferi de autobuze şi de camioane.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 09:23

Vezi și

Numai la Berlin, peste 500 de utilaje au apărut în centrul capitalei, în apropiere de Poarta Brandenburg. Protestele vizează reducerea subvenţiilor din agricultură şi ar putea să dureze toată săptămâna.

Furia fermierilor germani

Furia agricultorilor s-a inflamat în decembrie, după ce Guvernul a decis să reducă subvenţiile în acest sector, din cauza unei chemări la ordine a judecătorilor constituţionali cu privire la regulile bugetare stricte ale Germaniei.

Într-o țară ameninţată de o recesiune, din cauza unor dificultăţi în sectorul industrial, afectat de costurile energiei, măsurile de austeritate la care este obligat Guvernul german sunt primite rău.

Pe acelaşi subiect

Perturbărilor cauzate de către agrocultori urmează să li se alăture - începând de miercuri - trei zile de grevă ale transporturilor feroviare, la apelul unui sindicat al lucrătorilor feroviari, care consideră insuficiente propuneri ale operatorului public Deutsche Bahn (DB) cu privire la program şi salariu.

Guvernul SPD-Verzi-FDP al Scholz - care se confruntă cu un nivel-record al impopularităţii - şi-a ”îndulcit” săptămâna trecută planurile cu privire la sectorul agricol - avantajul fiscal acordat la cantitatea de motorină consumată urmează să fie desfiinţat treptat, până în 2026 şi nu dintr-o dată.

Avantajul privind taxa pe maşini în silvicultură şi agricultură urmează să fie menţinut. Însă agricultorii consideră insuficient acest compromis, iar acţiunea lor este susţinută de către opoziţia conservatoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Șoferii de autobuze și camioane s-au alăturat protestului fermierilor germani. Guvernul lui Scholz se confruntă cu un nivel record al impopularităţii