Antena Meniu Search
x
LIVE

"Glorie eroilor". Un pugilist ucrainean, medaliat olimpic, a murit pe front. Maksim Galinichev avea doar 22 de ani

Pugilistul ucrainean Maksim Galinichev, medaliat la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret, a fost ucis în războiul din Ucraina, la vârsta de 22 de ani. Galinichev servea pentru Brigada 25 aeropurtată Sycheslav din Ucraina, în regiunea Luhansk.

De Redactia Observator la 27.03.2023, 10:26
- Vladyslav Heraskevych / Twitter

Se pare că pugilistul lupta în război din mai 2022 și refuzase să participe la Campionatele Europene de Box Masculin din acest an ale Confederației Europene de Box (EUBC), desfășurate în Armenia în luna mai a anului trecut, pentru a se concentra asupra ajutorării țării sale în luptă.

Skeletonistul ucrainean Vladyslav Heraskevych a postat pe rețelele de socializare un mesaj despre Galinichev după moartea sa, spunând "glorie eroului".Galinichev a obținut o medalie de argint la categoria sub 56 de kilograme la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret de la Buenos Aires 2018.

În acel an, Galinichev a câștigat, de asemenea, aurul la Campionatele Europene de Box pentru Tineret EUBC, înainte de a continua să concureze la nivel internațional în evenimente pentru seniori.

Atleţii de elită ai Ucrainei, morţi pe front

Pe acelaşi subiect

Galinichev este unul dintre numeroșii atleți ucraineni care au murit în luptă de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie anul trecut.

Federația de Box din Ucraina (FBU) a refuzat să trimită sportivi la Campionatele Mondiale feminine ale Asociației Internaționale de Box (IBA), din cauza prezenței boxerilor ruși și belaruși. Vicepreședintele FBU, Oleg Ilchenko, a declarat pentru site-ul de știri ucrainean Suspilne Sport că boxerii săi nu vor concura pe aceeași scenă cu sportivii din "țările agresoare".

IBA, condusă de oficialul rus Umar Kremlev, a ridicat interdicția ca boxerii din Rusia și Belarus să concureze sub propriul steag în octombrie anul trecut, în ciuda recomandărilor contrare ale Comitetului Olimpic Internațional, din cauza războiului din Ucraina.

Sportivilor ruși și belaruși li s-a interzis în mare parte să concureze în evenimente internaționale din cauza războiului din Ucraina, dar Comitetul Olimpic Internațional ia în considerare posibilitatea de a-i readmite ca neutrali. Măsura a stârnit furie în Ucraina, Comitetul Național Olimpic al Ucrainei amenințând că va boicota Paris 2024 dacă sportivilor din Rusia și Belarus li se va permite să participe.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Glorie eroilor". Un pugilist ucrainean, medaliat olimpic, a murit pe front. Maksim Galinichev avea doar 22 de ani