Antena Meniu Search
x

Video Cum explică Putin decizia de a trimite arme nucleare tactice în Belarus: "Nu este nimic neobișnuit aici"

Vladimir Putin îşi trimite arsenalul atomic mai aproape de graniţele NATO. Liderul de la Kremlin a anunţat că va construi o instalaţie de stocare a armelor nucleare tactice în Belarus până la 1 iulie, fără să transfere şi controlul armelor către Minsk. Ar fi pentru prima dată, după 1996, când Moscova face o astfel de mişcare. Occidentul critică aspru decizia Rusiei, în timp ce Ucraina cere reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU. 

de Redactia Observator

la 26.03.2023, 20:32

Vezi și

Liderul de la Kremlin pretinde că nu încalcă prin această decizie regimul de neproliferare a armelor nucleare. Zece avioane ar fi pregătite să fie echipate cu acest tip de arme tactice. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Alexandru Lukașenko a ridicat de multă vreme problema dislocării de arme nucleare tactice rusești pe teritoriul Belarusului. Nu este nimic neobișnuit aici: în primul rând, Statele Unite fac acest lucru de zeci de ani, desfășurându-și armele nucleare tactice pe teritoriul țărilor NATO din Europa.

Măsura ar veni ca răspuns şi la intenţia Marii Britanii de a trimite trimite muniţie cu uraniu sărăcit Ucrainei.

Armamentul cu uraniu sărăcit este folosit mai ales pentru a străpunge blindaje performante

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Noi avem, fără a exagera, sute de mii de obuze de acest fel. Nu le utilizăm deocamdată. 

Construcția unei instalații de stocare a armelor nucleare tactice ar urma să fie gata în Belarus până la 1 iulie. Şi legăturile militare cu China sunt tot mai puternice. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Nu creăm nicio alianță militară cu China. Da, avem și cooperare în domenii militaro-tehnice. Nu ne ascundem. Totul este transparent la noi. Nu este nimic secret. Avem și cooperare militară, facem și exerciții.    

Pe front, Moscova a declanşat 85 de atacuri în ultimele 24 de ore

Grupul Wagner pretinde că a cucerit fabrica metalurgică Azom din Bahmut, însă ucrainenii sunt tot mai încrezători că vor ieşi victorioşi în zonă. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Kremlinul eşuează în eforturile sale de a aduce poporul nostru în sclavie spirituală. 

Volodimir Zelenski cere pe canale diplomatice un dialog cu Xi Jinping, care susţine că doreşte să medieze încetarea focului. La rândul său Vladimir Putin a discutat la telefon cu preşedintele Turciei, care s-a pronunţat, din nou, pentru oprirea imediată a războiului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cum explică Putin decizia de a trimite arme nucleare tactice în Belarus: "Nu este nimic neobișnuit aici"