Antena Meniu Search
x

Video Grădina tropicală a peisagistului Roberto Burle Marx, din Rio de Janeiro, a fost inclusă în patrimoniul UNESCO

Oraşul Rio de Janeiro a mai adăugat pe lista sa încă o atracţie turistică. Grădinile unui arhitect faimos din Brazilia au intrat în patrimoniul UNESCO. Experţii numesc locul un laborator de experimente botanice şi de peisagistică.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 17:11

Vezi și

Un întreg ecosistem se ascunde în oraşul Rio de Janeiro. Plante tropicale, semi-tropicale şi din pădurile locale convieţuiesc împreună. Este un spectacol al naturii, conceput de Roberto Burle Marx, unul dintre cei mai importanţi arhitecţi peisagişti ai secolului 20. Grădina a fost inclusă pe lista Unesco. 

Claudia Pinheiro Storino, directorul sitului: Această recunoaştere este importantă pentru noi toţi. Includerea grădinii lui Roberto Burle Marx pe lista locurilor importante pentru umanitate reprezintă o valoare excepţională pentru acest sit. 

Situl a fost iniţial grădina casei arhitectului Roberto Burle Marx, care acum îi poartă numele. După ce a văzut interesul oamenilor, a donat proprietatea guvernului federal. Iar acum turiştii o pot vizita. 

Turist: Este un omagiu minunat şi va face acest loc cunoscut printre turişti. 

Arhitectul peisagist care a creat conceptul de grădină tropicală modernă a înfrumuseţat oraşe din toată lumea, inclusiv Miami şi Buenos Aires. Saptamana aceasta, grădina sa a devenit al 23lea loc din Brazilia care intră pe lista UNESCO. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Grădina tropicală a peisagistului Roberto Burle Marx, din Rio de Janeiro, a fost inclusă în patrimoniul UNESCO