Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Greşelile făcute de China în cazul avionului Boeing 777 dispărut, scoase în evidenţă de Malaezia

După ce au fost criticate de familiile familiilor pasagerilor chinezi aflaţi la bordul aparatului aparţinând Malaysia Airlines, autorităţile malaeziene au ripostat. Acestea au scos în evidenţă greşelile Chinei în cazul avionului Boeing 777 dispărut.

de Redactia Observator

la 28.03.2014 , 19:19

 Astfel, după ce a evitat să răspundă la criticile venite din partea Beijingului, ministrul malaezian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein a dat primul semn de schimbare de ton la Kuala Lumpur.

Acesta a precizat că s-a pierdut mult timp din cauza satelitului chinez aflat la originea observaţiilor greşite din Marea Chinei de Est, în condiţiile în care operaţiunile de căutare s-au îndreptat în prezent în Oceanul Indian, la mii de kilometri distanţă.

"Vreau să vă reamintesc că datele au fost primite de la satelitul din China (...) care ne-au determinat să desfăşurăm operaţiuni de căutare în zone în care avioanele noastre fuseseră deja, dar fără să descopere nimic", a afirmat ministrul malaezian al Transporturilor.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, Guvernul malaezian a criticat China şi pentru că a decis să declare o zi de doliu fără să includă Malaezia la comemorare, deşi 38 dintre pasagerii avionului şi cei 12 membri ai echipajului erau malaezieni.

"Familiile cetăţenilor chinezi trebuie să înţeleagă că şi malaezienii au pierdut persoane apropiate", a declarat pe un ton critic ministrul Hishammuddin.

Mai mult, în faţa Ambasadei Malaeziei din Beijing, rudele pasagerilor chinezi au manifestat marţi celş mai probabil cu sprijinul autorităţilor chineze, care, de obicei a interzis astfel de manifestări publice.

Sursă: mediafax.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Greşelile făcute de China în cazul avionului Boeing 777 dispărut, scoase în evidenţă de Malaezia