Antena Meniu Search
x

Video Greta Thunberg, arestată de poliţia germană. Activista de mediu, luată pe sus de forţele de ordine

Celebra activistă pentru mediu, Greta Thunberg, a fost reţinută de poliţia germană în timp ce protesta împotriva unei exploatări miniere. În imagini o vedem pe tânăra activistă luată pe sus de forţele de ordine şi dusă către dubele poliţiei. În urmă cu două zile, Greta a fost îndepărtată tot cu forţa de poliţia germană din mijlocul protestatarilor, dar atunci oamenii legii au decis să nu o reţină.

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 21:12

Vezi și

Suedeza Greta Thunberg se numără printre activiştii de mediu reţinuţi marţi în timpul unui protest împotriva demolării cătunului Luetzerath din Germania, care să permită extinderea unei mine de cărbune, a anunţat poliţia germană, transmite Reuters, citată de Agerpres. Greta a fost reţinută în timp ce protesta la mina de suprafaţă Garzweiler 2, la circa 9 kilometri de Luetzerath. Ea s-a alăturat vineri acestui protest.

Poliţia germană a transmis ulterior că Greta va fi eliberată

Un martor a declarat agenţiei Reuters că marţi a văzut-o stând singură într-o dubă mare a poliţiei germane. ''Vom folosi forţa pentru a vă aduce la un control al identităţii, aşadar vă rugăm să cooperaţi!'', le-a spus un poliţist german grupului de activişti, potrivit unor imagini video de la locul protestului. ''Greta Thunberg făcea parte din grupul de activişti care s-au îndreptat către gardul de protecţie. Ea a fost însă oprită şi adusă de noi împreună cu acest grup în afara zonei de pericol imediat, în vederea stabilirea identităţii''', a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din oraşul german Aachen, care a precizat că unul dintre protestatarii activişti a sărit peste gard în mină.

Ţinută de un braţ, Greta a fost dusă de trei poliţişti la o anumită distanţă de marginea minei unde se aşezase mai devreme împreună cu grupul ei, apoi a fost însoţită înapoi către dubele poliţiei. Poliţia germană a transmis ulterior că Greta va fi eliberată împreună cu întregul ei grup de manifestanţi mai târziu în cursul serii. ''Nu avem niciun motiv să-i reţinem zile la rând. S-ar putea să dureze câteva ore sau vor pleca imediat'', a anunţat într-o declaraţie ulterioară purtătorul de cuvânt al poliţiei din Aachen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Greta Thunberg, arestată de poliţia germană. Activista de mediu, luată pe sus de forţele de ordine