Antena Meniu Search
x

Video Grevă masivă în Franța: un milion de oameni sunt așteptați să protesteze. MAE a dat un avertisment de călătorie

Francezii se pregătesc pentru cea mai mare grevă generală de anul acesta. Marți peste un milion de oameni sunt aşteptaţi să protesteze faţă de reforma pensiilor. Sindicatele din toate domeniile au anunţat o mobilizare uriaşă. Vor avea loc perturbări importante ale orarului curselor aeriene spre şi dinspre Paris, dar e de aşteptat ca şi circulația feroviară să fie dată peste cap.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 21:29

Vezi și

MAE a lansat o atenționare de călătorie pentru Franța, unde este anunțată o grevă generală, cu posibilitatea prelungirii acesteia și în ziua de miercuri, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale, locale și internaționale.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că marți este anunțată o grevă generală, cu posibilitatea prelungirii acesteia și în ziua de miercuri, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat ca urmare a grevei șoferilor, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe. Se recomandă cetățenilor români să consulte site-urile rețelei franceze de transport pentru prognoze ale orarului curselor, precum și site-ul RATP, pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Grevă în Franța. Ar putea fi afectate și mai multe curse aeriene 

Pe acelaşi subiect

Sindicatele aeroporturilor din Paris, Charles-de-Gaulle și Orly, au anunțat că se vor alătura apelului la grevă, ca și controlorii aerieni și personalul Air France, ceea ce va crea perturbări importante ale orarului curselor aeriene în zilele de 7 și 8 martie 2023. Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor prin SMS, se mai menționează în comunicatul MAE.

De asemenea, MAE menționează că pot exista perturbări ale circulației feriboturilor către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și insula Corsica.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel ​Consulatul General al României la Paris: +33680713729, ​Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, ​Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și ​Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor

web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia <Călătoreşte în siguranţă>, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, se arată în finalul comunicatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Stiri externe » Grevă masivă în Franța: un milion de oameni sunt așteptați să protesteze. MAE a dat un avertisment de călătorie