Antena Meniu Search
x

Gunoaiele unora, comorile altora

Nemulţumiţi de risipa de alimente şi de societatea de consum în care trăiesc, tot mai mulţi americani devin adepţii unui stil de viaţă mai puţin obişnuit. Oamenii îşi procură alimentele din gunoaie.

Vezi și

Nemulţumiţi de risipa de alimente şi de societatea de consum în care trăiesc, tot mai mulţi americani devin adepţii unui stil de viaţă mai puţin obişnuit. Oamenii îşi procură alimentele din gunoaie.

Sunt banane coapte, pe care le-am găsit aruncate la gunoi.

Cu banane cam prea coapte şi nişte zmeură cam trecută, femeia şi-a preparat un suc de fructe despre care am spune că face toţi banii. dacă ingredientele ar fi costat vreun cent. De fapt, nimic din ce mănâncă Janet nu provine de pe rafturile magazinelor, ci din coşurile de gunoi ale acestora. La fel ca tot mai mulţi americani, Janet este. "fregană".

Un freegan e o persoană care vrea să reziste tendinţei consumeriste şi care încearcă să cumpere cât mai puţine lucruri posibil.

Căutatul prin gunoaie este una dintre practicile celor care au adoptat acest stil de viaţă.

Asta înseamnă să recupereze mâncare bună, care a fost aruncată la gunoi de supermarketuri sau băcănii.

De exemplu, lângă acest magazin de sushi, căutătorii dau peste reale comori.

De multe ori prepară porţii ambalate de sushi pe care seara le aruncă. Iar conţinutul este exact cum era în urmă cu 20 de minute, când era la vânzare.

Nu doar alimentele sunt ţinta aşa-numiilor "fregani". Produsele cosmetice sau de igienă care au ieşit din termen sau care au defecte sunt la fel de bine-primite. Câtă vreme ei fac economie din risipa altora, e bun orice produs care nu le pune sănătatea în pericol. Iar scopul este unul. mai mare decât pare la prima vedere, spun freganii.

Statisticile arată că alimentele se scumpesc peste tot în lume. Numai în Statele Unite, preţurile la produse alimentare au crescut cu aproape 3 procente în ultimul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Gunoaiele unora, comorile altora