Antena Meniu Search
x

Guvernul britanic a anunţat zi de sărbătoare naţională pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Guvernul britanic a anunţat, duminică, că în Marea Britanie va fi sărbătoare naţională pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea în mai, la opt luni după moartea reginei Elizabeth II, scrie AFP.

de Redactia Observator

la 06.11.2022, 09:11

Regele Charles al III-lea
Guvernul britanic a anunţat zi de sărbătoare naţională pentru încoronarea regelui Charles al III-lea - Profimedia

Sărbătoarea va fi luni, 8 mai, la două zile după ceremonia de la Westminster Abbey, a spus Downing Street într-un comunicat, potrivit News.

"Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru ţara noastră", a spus prim-ministrul Rishi Sunak, subliniind că speră că oamenii să "aducă un omagiu regelui Charles al III-lea prin participarea la evenimente la nivel local şi naţional în întreaga ţară". 

O sărbătoare publică a fost decretată pentru încoronarea reginei Elisabeta a II-a la 2 iunie 1953, precum şi pentru înmormântarea ei din 19 septembrie. Palatul Buckingham a anunţat o ceremonie "care priveşte spre viitor, având în acelaşi timp rădăcini în lunga tradiţie şi fastul monarhiei".

Cum va fi încoronarea Regelui Charles

Potrivit presei britanice, încoronarea va fi, în conformitate cu dorinţa Regelui Charles pentru o monarhie într-un context de criză economică, mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei sale. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în faţa a 8.251 de oaspeţi prezenţi în Abaţia Westminster.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Guvernul britanic a anunţat zi de sărbătoare naţională pentru încoronarea regelui Charles al III-lea