Antena Meniu Search
x

Iarna e necruţătoare în SUA: 1.000 de accidente, 6 morţi şi maşini "lipite" de asfalt!

O furtună de iarnă de o amploare rar întâlnită a făcut cel puţin şase victime şi a paralizat o mare parte a teritoriului Statelor Unite.

Vezi și

Haosul este maxim în statele din sud, deşi, aici, stratul de zăpadă măsoară doar câţiva centimetri.

Este, însă, prea mult pentru localnicii deloc obişnuiţi cu gerul şi viscolul ca şi pentru autorităţile care par să fi fost surprinse cam nepregătite.

Şoferi blocaţi în maşini aproape 24 de ore, mii de elevi rămaşi peste noapte în şcoli şi sute de zboruri anulate la Atlanta, cel mai aglomerat aeroport din lume.

Este doar o parte din bilanţul furtunii de iarnă care s-a abătut peste sudul Statelor Unite, după ce îngheţase şi regiunile din nord şi centru. Zăpada şi poleiul au transformat şi cele mai sigure autostrăzi în capcane pentru automobilişti. Unii dintre ei au petrecut aproape o zi întreagă în maşini, fără apă sau mâncare.

Dar situaţia a fost şi mai gravă pe străzile din Atlanta, oraş cu peste un milion de locuitori neobişnuiţi cu asprimea iernii. Traficul a fost paralizat după aproape o mie de accidente.

Elevii au fost reţinuţi peste noapte în şcoli, deoarece nu mai aveau cum să ajungă acasă. Profesorii, blocaţi alături de ei, au încercat să prefacă totul într-un fel de vacanţă-surpriză.

Primarul, acuzat că nu a pregătit oraşul pentru iarnă, dă vina pe meteorologi, care nu ar fi prevăzut amploarea crizei.

Gerul provoacă fenomene neobişnuite şi în restul ţării. La Philadelphia, apa scursă dintr-o ţeavă spartă a îngheţat instantaneu şi a "lipit" de pavaj roţile maşinilor parcate. Proprietarii acestora au încercat, fără succes, să spargă gheaţa cu ce aveau la îndemână.

Toate maşinile sunt prinse într-un strat de gheaţă de 5 - 6 centimetri, iar oamenii încearcă să le elibereze.

Într-un spirit mai optimist, o fundaţie pentru oameni în vârstă din Chicago găseşte în iarnă un prilej de generozitate. În cantinele sale, preţul mesei de prânz este egal cu temperatura zilei, în grade Fahrenheit.

Iar când valorile sunt negative, ca acum, clienţii chiar primesc bani în loc să plătească, ceea ce-i va ajuta să reziste şi acestei ierni necruţătoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Iarna e necruţătoare în SUA: 1.000 de accidente, 6 morţi şi maşini "lipite" de asfalt!