Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iarna autentică face ravagii în mai multe state europene

Furtuna secolului a îngropat Moscova sub jumătate de metru de zăpadă în numai o zi. Mii de copaci s-au prăbuşit sub rafalele puternice de vânt.

de Redactia Observator

la 05.02.2018 , 22:28

Furtuna secolului a îngropat Moscova sub jumătate de metru de zăpadă în numai o zi. Mii de copaci s-au prăbuşit sub rafalele puternice de vânt, iar unul dintre ei a ucis un om. Pe şosele au avut loc sute de accidente. Şi nu doar în Rusia. Şi în vestul Europei este iarnă grea.

15 mii de pluguri patrulează străzile moscovite cu o precizie militară. Nu a mai nins atât de mult din 1957. 

Sute de accidente au avut loc în ultimele zile. 

Vezi și

Un om a murit şi cel puţin 20 au fost răniţi, iar meteorologii prezic ce este mai rău. 

Zăpada va depăşi 60 de centimetri, dublu faţă de normalul perioadei, iar temperatura va scădea la noapte sub minus 13 grade Celsius.

În Balcani, iarna a venit în forţă la început de februarie. În Bosnia, ninge de ieri fără oprire şi mii de gospodării au rămas izolate. Şi în Croaţia stratul de zăpadă atinge deja un metru. Pe şosele au avut loc peste 200 de accidente. 

Iar în Spania, unde e cod portocaliu de ger şi viscol, pe 132 de autostrăzi şi drumuri naţionale se poate circula doar cu lanţuri de iarnă.

În sud-vestul Chinei, gerul a transformat o cascadă înaltă de 30 de metri într-un spectaculos zid de gheaţă. Uriaşa operă de artă a atras mii de turişti în ultimele zile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Iarna autentică face ravagii în mai multe state europene