Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iarna s-a întors în Europa

Nu doar la noi s-a întors iarna. Peste Ocean, în SUA, dar şi mai aproape, în Europa, ninsorile şi vântul puternic le dau mari bătăi de cap şoferilor şi autorităţilor. Până acum, parcă italia a fost cea mai afectată

de Redactia Observator

la 06.03.2015 , 09:02

Nu doar la noi s-a întors iarna. Peste Ocean, în SUA, dar şi mai aproape, în Europa, ninsorile şi vântul puternic le dau mari bătăi de cap şoferilor şi autorităţilor. Până acum, parcă italia a fost cea mai afectată

Trei oameni au murit loviţi de bucăţi de acoperiş, iar alţii, aflaţi în telecabine au scăpat ca prin minune după ce un copac a fost doborât peste cabluri.

Într-o staţiune montană din nordul Italiei, un brad înalt de 40 de metri a fost doborât de vântul puternic peste cablurile unei telecabine. Aproape două sute de turişti au rămas blocaţi la zeci de metri de sol. După câteva ore oamenii au fost salvaţi cu ajutorul unui elicopter.

Vezi și

În Toscana a fost decretată stare de urgenţă din cauza vântului care a bătut cu până la 160 de kilometri pe oră. Situaţia a fost mai gravă la malul Mării. Într-un cartier din Napoli pământul a luat-o la vale şi un zid s-a prăbuşit peste opt maşini. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt şi valuri de câţiva metri au lovit cu putere coasta.

Probleme cu vremea au şi vecinii bulgari.

Principala rută de acces spre Grecia a fost blocată de o alunecare de teren. În sudul ţării meteorologii au emis o avertizare cod roşu. Râurile au atins cote critice şi Există riscul producerii unor viituri.

În Serbia e cod portocaliu de ninsori. Meteorologii se aşteaptă ca temperaturile să coboare până la minus zece grade în sudul ţării. Iar în nord ar putea cădea ploi torenţiale.

Ninsorile au făcut ravagii şi peste Ocean. Sute de oameni au fost blocaţi peste noapte pe o autostradă din Kentucky, din cauza căderilor masive de zăpadă. Guvernatorul a decretat stare de urgenţă şi a închis şcolile, iar mii de zboruri au fost anulate. Din cauza poleiului, un avion cu 150 de oameni la bord a derapat, la decolare, pe Aeroportul LaGuardia din New York. Şase oameni au fost răniţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Iarna s-a întors în Europa