Antena Meniu Search
x

"Iată ce trebuie să faceţi dacă mă ucid". Alexei Navalnîi a înregistrat un mesaj video cu valoare de testament

Alexei Navalnîi, cel mai aprig contestatar al lui Vladimir Putin, a murit pe 16 februarie în închisoarea federală de la Cercul Arctic în care era încarcerat. Unele surse susţin că disidentul rus ar fi decedat cu o zi înainte de anunţul oficial al autorităţilor, dar acest lucru este greu de confirmat din moment ce nu a fost efectuată încă autopsia.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 12:09

"Iată ce trebuie să faceţi dacă mă ucid". Alexei Navalnîi a înregistrat un mesaj video cu valoare de testament
- Captura Corriere della Sera

Navalnîi şi-a prevestit moartea şi a înregistrat un scurt clip video în care îşi îndeamnă susţinătorii să nu renunţe la luptă, nici măcar în eventualitatea în care el va fi eliminat. Clipul video cu valoare de testament a fost publicat de jurnaliştii italieni de la Corriere della Sera.

"Iatã ce trebuie sã faceți dacã mã ucid", titlul video-ului testament

"Am ceva cu adevãrat important sã vã spun. Nu vã puteți permite sã renunțați. Dacã vor decide sã mã omoare, înseamnã cã suntem foarte puternici. Trebuie sã folosim aceastã putere pentru a nu renunța, pentru a ne aminti cã suntem o putere oprimatã de chipuri ale întunericului. Nu ne dãm seama cât de puternici suntem. Singurul lucru necesar pentru ca rãul sã triumfe este ca oamenii buni sã nu facã nimic. Deci, nu vã resemnați, acționați în continuare", a fost manifestul înregistrat de Alexei Navalnîi.

Opozantul rus Alexei Navalnîi, cel mai mare critic al lui Vladimir Putin a murit în închisoare. Potrivit oficialilor din colonia penitenciară în care de afla, Navalnîi s-a prăbuşit în curtea închisorii şi nu a mai putut fi salvat. În ultimele sale apariţii din închisoare, criticul lui Putin era tot mai slăbit şi familia a spus în repetate rănduri că se teme pentru viaţa lui. În ultimii trei ani el a fost de mai multe ori în greva foamei.

Vladimir Putin a fost informat despre decesul lui Navalnîi la scurt timp, dar până acum preşedintele Rusiei nu a avut nicio reacţie publică pe marginea subiectului. Pe de altă parte, rudele lui Navalnîi, precum şi prietenii săi care asigurau comunicarea publică, spun că nu sunt lăsaţi să aibă acces la trupul neînsufleţit al disidentului şi acuză autorităţile ruse că prin această tactică încearcă să ascundă urmele unei posibile crime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » "Iată ce trebuie să faceţi dacă mă ucid". Alexei Navalnîi a înregistrat un mesaj video cu valoare de testament