Antena Meniu Search
x

Imaginea neputinţei: 6 girafe răpuse de seceta cumplită din Kenya. Milioane de oameni luptă pentru fiecare strop de apă

Şase girafe moarte zac pe pământul crăpat, secătuit de apă şi de viaţă. Trupurile lor neînsufleţite se împletesc şi formează un fel de spirală, în imaginea dramatică surprinsă din aer de fotojurnalistul Ed Ram. Scena tulburătoare înfăţişează realitatea dură din Kenya, ţara din Africa fiind puternic lovită de secetă. Acolo, un strop de apă a devenit mai valoros decât orice altceva pentru oameni şi animale.

de Ioana Petcu

la 15.12.2021, 18:09

Fotografia lui Ed Ram spune o poveste care nu are la orizont niciun final fericit: şase girafe moarte, răsfirate pe pământul la fel de lipsit de viaţă. Trupurile lor formează o spirală a durerii, a disperării şi a neputinţei. Pentru noi poate părea un coşmar. Pentru oamenii din Kenya însă, este realitatea dură cu care se confruntă zi de zi, de când seceta le-a răpit rând pe rând apa, vegetaţia şi culturile agricole. 

Imaginea neputinţei în faţa naturii: şase girafe răpuse de secetă, în Kenya

Animalele deja slăbite s-au prăbuşit după ce ar fi rămas blocate în noroi, arată The Guardian, care citează descrierea de pe Getty Images. Cele şase erbivore se îndreptau către un rezervor de apă din apropiere, la rândul lui aproape secat, însă călătoria lor s-a sfârşit abrupt, fără nicio şansă de supravieţuire. Cadavrele girafelor au fost mutate în afara satului Eyrib din Wajir County, pentru a preveni contaminarea rezervelor sărăcăcioase de apă. 

În Kenya, aproximativ 2,1 milioane de oameni se luptă pentru hrană, după ce mai bine de jumătate din ţară a fost lovită de o secetă necruţătoare. Autorităţile au avertizat populaţia cu privire la urmările dezastruoase încă din luna septembrie, însă cuvintele lor nu au avut putere în faţa forţei naturii. Un raport ONU publicat marţi arată că 2,9 milioane de persoane au nevoie urgentă de ajutoare umanitare. "Sursele de apă au secat, forţând familiile să parcurgă pe jos distanţe uriaşe, provocând tensiuni în cadrul comunităţilor", se arată în document. Iar cât despre girafe, aproape 4.000 de animale riscă să fie nimicite de secetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Imaginea neputinţei: 6 girafe răpuse de seceta cumplită din Kenya. Milioane de oameni luptă pentru fiecare strop de apă