Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Imagini dramatice în Ucraina: Cum arată acum orașele bombardate pentru a opta zi la rând

Invazia Rusiei în Ucraina intră în a doua săptămână. Luptele se intensifică la doi paşi de România, iar noaptea trecută Rusia a raportat şi o primă victorie. Oraşul-port Herson a intrat sub controlul Moscovei. Odessa şi Mariupol sunt acum în bătaia tunurilor. Ambiţia lui Vladimir Putin nu se opreşte aici însă. Vrea toată Ucraina. La finalul unei convorbiri telefonice cu şeful de la Kremlin, Emmanuel Macron spune că ce este mai rău abia urmează. Între timp, 22 de civili au fost ucişi într-un bombardament care a vizat o zonă rezidenţială din oraşul Cernihiv.

de Redactia Observator

la 03.03.2022 , 22:01

Bombardamentele s-au ţinut lanţ peste noapte în capitala Ucrainei. Au tulburat liniştea Kievului şi pacea în Europa în a şaptea noapte de la izbucnirea conflictului. Două rachete au lovit centrul oraşului şi mai multe au căzut în apropierea staţiilor de metrou, devenite adăposturi antiaeriene pentru mii oameni. Ploaia de proiectile a început să cadă la 3 ora locală. Doar sirenele care anunţau iminenţa unui nou atac a întrerupt zgomotul exploziilor. Rusia nici nu se mai străduieşte să ascundă că bombardează zonele civile. Un reporter a fost surprins de o explozie în timp ce transmitea în direct.

A fost cea mai neagră noapte de la începutul ostilităţilor şi nu doar în Kiev

Herson, oraş port la Marea Neagră, a căzut în mâinile ruşilor. În Harkov, peisajul descrie cel mai bine intensitatea atacurilor. Totul este cenuşă. Singura speranţă a oamenilor la o viaţă normală este peste graniţă. Gările sunt adevărate furnicare.

Vezi și

Soldat rus: În Ucraina am ajuns pe 24 februarie. Ne-au spus că vom avea exerciţii militare în Odessa. Am luat mâncare şi apă pentru trei zile. Părinţii mei nu ştiu unde sunt. Ne-au confiscat telefoanele pe 24 februarie. 

Pe acelaşi subiect

Moscova confirmă 500 de soldaţi morţi şi 1600 răniţi

Ucraina vorbeşte de nouă mii. Mulţi spun că au fost minţiţi că participă la un exerciţiu. Şi dezertează pentru că nu mai au încredere în ordinele primite. Planul lui Putin era un război fulger de maximum 3 zile. Rezistenţa ucraineană l-ar fi luat prin surprindere. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Oriunde vor merge, vor fi distruşi. Nu sunt războinici ai unei superputeri. Sunt copii confuzi care au fost exploataţi. Toţi spun acelaşi lucru: nu ştiu de ce se află aici. 

Mesajul preşedintelui a fost transmis dintr-o locaţie secretă. 400 de mercenari sunt pe urmele lui Volodimir Zelenski. Ucigaşi plătiţi să-l elimine şi să decapiteze guvernul.

Mariupol şi Odessa sunt acum în bătaia armelor. Localnicii spun că în largul coastelor Odessei se văd nave ale Moscovei şi se tem că Ziua Z a Ucrainei este aproape. O navă sub pavilion estonian s-a scufundat în largul coastelor ucrainene după ce a lovit o mină. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Imagini dramatice în Ucraina: Cum arată acum orașele bombardate pentru a opta zi la rând