Antena Meniu Search
x

Video Imagini greu de privit pe străzile din Harkov și Irpin: trupurile civililor care au înfruntat armata rusă zac pe străzi

Imagini extrem de greu de privit vin de pe străzile oraşelor Harkov şi Irpin. Acolo trupurile civililor care au înfruntat armata rusă zac pe străzi. Vorbim despre imagini îngrozitoare. Şi nu sunt singurii civili ucişi în această dimineaţă în Ucraina.

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 18:08

Vezi și

În total, 400 de ucraineni şi-au pierdut viaţa. Printre ei 16 copii, a spus preşedintele Zelenski. Alţi 1.700 de civili au fost răniţi, dintre care 45 sunt copii. 

Şi armata rusă a recunoscut, pentru prima dată, că unii dintre soldaţii săi au fost ucişi. Nu le-a dezvăluit însă numărul. Ucrainenii spun însă că ar fi vorba despre 5.300 de soldaţi ruşi şi că peste 200 ar fi în acest moment prizonieri. 

Ucraina continuă să reziste după cinci zile şi patru nopţi de confruntări cu forţele armate ale Rusiei. 

Bombardamentele şi schimburile de focuri continuă în Ucraina

Pe acelaşi subiect

Noaptea trecută, un bloc de locuinţe din oraşul Cernigov a fost cuprins de flăcări după ce a fost lovit de o rachetă. Iar aeroportul oraşului Mikolaiv, din sudul ţării, a fost lovit de mai multe rachete. 

Explozii puternice s-au auzit toată noaptea în Harkov, Ceraksî şi Kiev.  

În timp ce imaginile din satelit arătau aseară că ruşii se îndreaptă spre capitala Ucrainei, primarul Vitali Klitschko a declarat că armata este pregătită să detecteze și să neutralizeze sabotorii ale căror grupuri se află în Kiev. 

La nord de Kiev, resturile unor vehicule militare ruseşti arse sau dezmembrate arată violenţa luptelor pentru apărarea Capitalei. 

Pe un aerodrom din aceeaşi zonă, cel mai mare avion din lume, Antonov 225, "visul", a fost distrus de un bombardament. "Au ars cel mai mare avion, dar visul nu va pieri", a fost mesajul de răspuns al guvernului ucrainean. 

Şi mai dureroase sunt, însă, pierderile de vieţi omeneşti pe care, pentru prima dată, le recunosc şi generalii ruşi. 

Igor Konaşenkov: Din păcate, sunt morţi şi răniţi printre tovarăşii noştri. Dar pierderile noastre sunt mult mai mici decât cele ale "naţionaliştilor" (ucraineni). 

Ucraina îşi plânge însă copiii. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Gândiţi-vă doar: în timpul invaziei ruse, în doar 4 zile, 16 copii ucraineni au murit din cauza bombardamentelor ruseşti. 16! 45 de copii au fost răniţi.

La spitalul din Mariupol, medicii s-au luptat pentru viaţa unei fetiţe de şase ani, rănite de o schijă.

În acest moment se ştie că ruşii au reuşit totuşi să cucerească oraşele Melitopol şi Berdyansk. 

Valeri Skorohodov, ofiţer separatist: Suntem convinşi că în curând vom elibera întregul teritoriu al republicilor populare Doneţk şi Lugansk. 

Înaintarea armatei ruse este însă mult mai lentă decât se plănuise, atât datorită unor probleme logistice cât şi a rezistenţei eroice a ucrainenilor. 

La Odessa, localnicii care nu au fugit de război se oferă voluntari şi sunt recrutaţi de armată pentru protejarea oraşului.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Civilii care ajung aici se formează în grupuri a câte 10 persoane. Au rolul de a păzi străzile din Odessa în perioada imediat următoare.

Astăzi, în Gara Odessa, oamenii au primit şi cursuri de prim ajutor de la voluntari. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: La aceste cursuri de prim ajutor au acees nu doar persoanele care se înscriu special pentru ele, ci şi simpli trecători, dar şi pasageri care de exemplu, în cazul de faţă, trec prin gara principală de aici din Odessa în drumul lor spre Lvov sau alte oraşe în care vor să se refugieze.

În oraşul aflat la 150 de kilometri de graniţa cu România continuă însă luptele. Aseară, patru explozii urmate de focuri de mitralieră s-au auzit chiar când reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu se pregătea să intre în direct. Alarmele anti-aerine s-au declanşat imediat. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Direcţia de tragere este undeva în spatele meu, de alfel văd şi câţiva oameni care fug în momentul acesta, oameni care trebuie să se adăpostească şi va trebui să facem şi noi acest lucru, chiar dacă suntem în această transmisiune în direct, să ne punem cât se poate la adăpost. Este vorba de o alarmă antiaeriană declanşată în urmă cu puţin timp. 

Potrivit agenţiei de presă Nexta, 11 nave de transport ruseşti, cu câte un batalion de soldaţi în fiecare, se îndreptau noaptea trecută spre Odesa pentru a încerca un asalt terestru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Imagini greu de privit pe străzile din Harkov și Irpin: trupurile civililor care au înfruntat armata rusă zac pe străzi