Antena Meniu Search
x

Imagini halucinante din infernul din Gaza. Copiii se joacă în stradă în timp ce bombele cad peste oraș. VIDEO

Imagini absolut halucinante cu copii de 5-10 ani care se joacă pe străzile din Gaza în timp ce în apropiere sunt bombardate clădiri au fost publicate pe Twitter. Scenele care au fost urmărite de peste 1,8 milioane de oameni au fost filmate pe 13-14 mai în Gaza.

de Redactia Observator

la 17.05.2021, 15:09

Imagini halucinante din infernul din Gaza. Copiii se joacă în stradă în timp ce bombele cad peste oraș. VIDEO
Copiii din Gaza se joacă în stradă în timp ce orașul este bombardat de IDF - Twitter

Musulmanii au sărbătorit atunci Eid, sfârșitul Ramadanului, luna sfântă islamică a postului. Copii de câțiva ani au fost filmați cum se joacă noaptea în stradă și sar pe o trambulină în timp ce pe fundal se vede cum într-o altă zonă din oraș armata israeliană bombardează clădiri. Nici cerul care se înroșește la atacuri și nici zgomotele asurzitoare de după explozii nu par să le perturbe joaca.

Aproximativ 200 de oameni, cel puțin 58 dintre ei fiind copii, au fost ucişi în Gaza de la începutul noii runde de ostilităţi, pe 10 mai. Papa Francisc a avertizat duminică împotriva ”spiralei morţii şi distrugerii” în confruntări armate în Orientul Mijlociu, denunţând drept ”teribilă şi inacceptabilă” pierderea unor vieţi în acest conflict. Israelul a efectuat duminică noapte unele dintre cele mai grele atacuri aeriene de la începutul luptelor, vizând facilități aparținând grupului militant Hamas și mai multe case ale comandanților într-o operațiune de 20 de minute, potrivit IDF.

Atacurile au afectat și casele, drumurile principale și liniile electrice din Gaza, iar localnicii au vorbit despre groaza lor. "Mă pregăteam să mor", a declarat pentru BBC un activist umanitar palestinian. Și militanții palestinieni au tras iar cu rachete în sudul Israelului. Sirenele au sunat în zonă pe tot parcursul zilei de luni. Mai multe persoane au fost după ce a fost lovită o clădire de apartamente. Între timp, apelurile internaționale pentru încetarea focului sunt în creștere. Președintele Egiptului a declarat că țara sa „depune eforturi mari pentru încetarea focului ... și speranța există încă”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Imagini halucinante din infernul din Gaza. Copiii se joacă în stradă în timp ce bombele cad peste oraș. VIDEO