Antena Meniu Search
x

Imagini dramatice pe pachebotul în derivă, cu 1400 de oameni. Mobila a început să zboare

Operaţiune de salvare dramatică în Oceanul Atlantic! O navă norvegiană de croazieră cu aproape 1.400 de oameni la bord, a fost în pericol să se scufunde. Vasul a ajuns în derivă, după ce i s-au oprit trei dintre cele patru motoare.

de Redactia Observator

la 24.03.2019, 21:54

Vezi și

Operaţiune de salvare dramatică în Oceanul Atlantic! O navă norvegiană de croazieră cu aproape 1.400 de oameni la bord, a fost în pericol să se scufunde. Vasul a ajuns în derivă, după ce i s-au oprit trei dintre cele patru motoare. Pe o furtună violentă, pasagerii aflaţi în real pericol de moarte au fost evacuaţi cu elicopterele, după 24 de ore de calvar.

Furtuna a surprins pachebotul Viking Sky într-una dintre cele mai periculoase zone, în largul coastei norvegiene. La bord erau peste 900 de turişti - majoritatea americani şi britanici - şi un echipaj de sute de membri. O avarie a oprit brusc trei dintre cele patru motoare, iar nava a rămas în bătaia valurilor de aproape zece metri înălţime.

Curenţii puternici au împins vasul de croazieră spre ţărm, unde se află numeroase stânci. Aflat în faţa unei situaţii limită, comandantul a lansat semnalul SOS.

Vasul s-a înclinat tot mai puternic, unele geamuri s-au spart, iar apa a pătruns în interior. Pasagerii au fost echipaţi imediat cu veste de salvare şi pregătiţi pentru ce este mai rău.

De la ţărm au fost trimise mai multe nave de salvare. Dar, din cauza mării agitate, nu s-au putut apropia de pachebot. Una dintre ele chiar s-a defectat, iar operaţiunea a devenit brusc de două ori mai grea.

Cei care nu sunt răniţi vor sta mai mult pe navă. Primesc cafea, ceva de băut, şi mâncare, dacă doresc.

După câteva ore, oamenii au început să fie evacuaţi cu ajutorul elicopterelor. 17 persoane au fost rănite în timpul furtunii care a distrus nava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Imagini dramatice pe pachebotul în derivă, cu 1400 de oameni. Mobila a început să zboare