Antena Meniu Search
x

Video Imagini publicate de Hamas arată momentul în care teroriștii au reușit să treacă de gardul graniței cu Israelul, declanșând invazia criminală

Război în Israel. Cel mai mare atac terorist și război de agresiune împotriva Israelului din ultimii 50 de ani a început sâmbătă la 6:30 a.m, iar o compilație de clipuri publicate de Hamas arată cum au reușit să se infiltreze sute de luptători ai organizației dincolo de granița Fâșiei Gaza, declanșând invazia criminală și ucigând peste 700 de civili și soldați, rănind peste 2000 și răpind peste o sută.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.10.2023, 10:27

Imagini publicate de Hamas arată momentul în care teroriștii au reușit să treacă de gardul graniței cu Israelul, declanșând invazia criminală - Capturi platforma X

Clipurile au fost difuzate de canalul TV Al-Aqsa al Hamas, duminică după-amiază, și pretind să arate cum a reușit gruparea teroristă să invadeze sudul Israelului. În imagini se văd cum drone aruncă dispozitive explozive asupra țintelor IDF (armata israeliană) de la granița cu Gaza.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai întâi, au bombardat turnurile de observare și sistemele de apărare israeliene, apoi au tras sute de rachete, în timp ce teroriști cu parapanta zburau peste graniță. Imediat, alți luptători Hamas s-au apropiat de gardul graniței, au făcut găuri în el, permițând astfel sutelor de teroriști să se infiltreze în Israel, mulți dintre ei în camioane și pe motociclete. Hamas a atacat apoi posturile armatei israeliene de-a lungul graniței și comunitățile din apropiere. Teroriștii au încercat să se infiltreze și pe mare, dar forțele marinei au respins atacul, scrie Times of Israel.

Experți: atacul Hamas a fost pregătit cu atenție

Pe acelaşi subiect

Potrivit experților, atacul Hamas a fost pregătit cu atenție. Teroriștii au măturat numeroase orașe, masacrând sute de israelieni, ținând ostatici și răpând numeroși civili și soldați.

Imaginile par să sublinieze amploarea eșecurilor militare și de informații ale Israelului în perioada premergătoare atacului, Israelul redeschizând punctul de trecere a frontierei Erez în Gaza pe 28 septembrie, în ciuda revoltelor și violențelor continue la graniță, aparent evaluând că situația era sub control, comentează Emanuel Fabian, jurnalist Times of Israel.

Hamas a spus că tinerii palestinieni au organizat protestele la graniță ca răspuns la violența în creștere în Cisiordania și la presupusele provocări din Ierusalim.

Jihadul Islamic și alte grupuri teroriste din Gaza ar fi participat la invazia orchestrată de Hamas

Pe 27 septembrie, ministrul Apărării Yoav Gallant a avertizat că Israelul este pregătit să intensifice acțiunile împotriva Gazei, din cauza tulburărilor de la graniță. 

"Dacă civilii sau soldații israelieni sunt răniți, nu vom ezita să folosim tot ce ne stă în putere pentru a asigura siguranța civililor și a aduce liniștea înapoi la graniță", a spus Gallant la memorialul care a marcat 50 de ani de la războiul de la Yom Kippur. 

Surse militare israeliene au confirmat că Mișcarea Jihadul Islamic în Palestina și alte grupuri teroriste din Gaza au participat la invazia orchestrată sâmbătă de Hamas.

Peste 700 de israelieni ucişi de la începutul ofensivei Hamas

Peste 700 de israelieni au fost ucişi de la începutul ofensivei mişcării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului, a anunţat armata israeliană într-un nou bilanţ publicat luni dimineaţă. Armata israeliană a raportat, de asemenea, 2.150 de israelieni răniţi începând de sâmbătă dimineaţă, într-o actualizare postată pe contul său de X. 

De asemenea, mai mulţi cetăţeni americani au fost ucişi în această ofensivă, conform unei declaraţii făcute duminică de un oficial SUA. "Putem confirma decesul mai multor cetăţeni americani", a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

Potrivit dpa, care citează informaţiile postate duminică seara de site-ul de ştiri israelian Ynet, cel puţin 260 de cadavre au fost găsite la locul în care avea loc un festival în timpul ofensivei Hamas. Forţele de urgenţă ale serviciului de salvare Zaka sunt cele care au comunicat site-ului că au găsit cadavrele. Nu este clar dacă cei 260 de participanţi la festival, care au fost ucişi, au fost incluşi în acest ultim bilanţ. Bilanţul a continuat să crească în week-end pe măsură ce forţele israeliene au avansat în zonele atacate şi au descoperit mai multe cadavre. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Imagini publicate de Hamas arată momentul în care teroriștii au reușit să treacă de gardul graniței cu Israelul, declanșând invazia criminală