Antena Meniu Search
x

Video "Trăim toţi sau murim toţi". Terifiaţi şi cu lacrimi în ochi, pelerinii români povestesc clipele de groază trăite în Israel, cu zgomotul alarmelor încă în minte

Război în Israel. Dacă iadul există pe pământ, acesta e în Israel acum. Spun românii care au reuşit să fugă din mijlocul războiului şi au ajuns în siguranţă acasă. Mulţi dintre ei, pelerini în Ţara Sfântă sau turişti. Sute de români au aterizat şi azi noapte pe Aeroportul Otopeni. Cu lacrimi în ochi, în stare de şoc şi cu zgomotul alarmelor încă în minte.

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 08:53

Vezi și

Noaptea trecută sute de români s-au întors acasă după ce au trăit clipe de groază în infernul din Israel. Printre ei şi Dan Badea, aflat la Tel Aviv împreună cu soţia sa pentru un concert Bruno Mars.

Dan Badea, actor: Starea asta... panica asta... Şi în aeroport, a fost ceva... M-a sunat cineva de la ambasadă şi ne-a zis plecaţi cât puteţi de repede. A fost foarte important apelul ăla. Plecaţi cât puteţi de repede. Eu m-am panicat în momentul în care m-am dus la micul dejun şi a început sirena şi au zis hai: toată lumea în adăpost.

Coşmarul pelerinilor români, prinşi în iadul din Israel

Războiul a prins în Ţara Sfântă un grup format din 56 de pelerini români din Maramureș și Cluj. Aceştia au reuşit să se întoarcă aseară înapoi acasă, cu ajutorul ambasadei. Povestesc cu greu ceea au trăit printre străini, dar spun că cel mai important a fost pentru ei faptul că grupul a fost mereu unit. 

Pe acelaşi subiect

Valeriu Vana, preot: Trăim toţi sau murim toţi 56. În ultima zi când a fost cel mai greu parcă am fost şi mai uniţi.

Mircea Lung, preot: Până la urmă am ajuns teferi acasă. Acum înainte să coborâm din avion spuneau cei din spate că de mâine nu se mai poate zbura de la şi până la Tel Aviv. Aeroportul din Tel Aviv este full. Este plin de oameni, mulţime care vrea să plece. 

Mărturiile artistelor Ana Baniciu şi Raluca 

Ieri au ajuns acasă şi artistele Ana Baniciu şi Raluca, care povestesc momentele de groază prin care au trecut. Şi ele aveau bilete pentru concertul lui Bruno Mars. S-au trezit captive în infern, în zgomotul asurzitor al sirenelor. 

Ana Baniciu, artistă: Un sunet absolut terifiant, sunet care ne-a marcat pe viaţă. E sunetul războiului! Ne-am dat seama ce înseamnă război: panică, nesinguranţă, cât de mic eşti.

Luna de miere în Israel a Anei Baniciu s-a transformat în ore de coşmar în încercarea de a fugi din iadul bombardamentelor. 

Ana Baniciu, artistă: În momentul în care am încercat să plecăm a început din nou sirena, a trebuit să coborâm din nou în buncăr. Ne-am gândit că vom pierde avionul. Am găsit un taxi. După două minute în care ne-am urcat în el ne-a spus că s-a auzit un bum în aeroport. 

Jurnalistul de război al postului CNN a surprins disperarea şi frica oamenilor pe aeroportul Ben Gurion. Ministerul de externe a pus la dispoziţie două numere de telefon pentru toţi românii prinşi în calvarul din Israel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Trăim toţi sau murim toţi". Terifiaţi şi cu lacrimi în ochi, pelerinii români povestesc clipele de groază trăite în Israel, cu zgomotul alarmelor încă în minte