Antena Meniu Search
x

Imagini șocante în SUA, doi studenți pașnici sunt scoși cu forța din mașină și electrocutați de polițiști (Video)

Doi polițiști din Atlanta au fost concediați după ce o înregistrare video în care sunt filmați folosind forța excesivă împotriva a doi tineri pașnici, în timpul protestelor care au loc în SUA de câteva zile, după uciderea lui George Floyd.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.06.2020, 08:31

Tineri electrocutați de polițiști, în SUA
Imagini șocante în SUA, doi studenți pașnici sunt scoși cu forța din mașină și electrocutați de polițiști - captura video Twitter
  • Polițiștii din Atlanta sunt filmați cum folosesc forța, deși tinerii nu opun rezistență.
  • Donald Trump a declarat că va folosi armata pentru a pune capăt protestelor.

În imaginile surprinse de o cameră de corp a unuia dintre polițiști se vede cum oamenii legii scot cu forța dintr-o mașină doi tineri - un băiat și o fată - folosind un pistol cu electroșocuri, transmite CNN.

Polițiștii folosesc forța, deși tinerii nu au opus rezistență.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acesta este unul dintre numeroasele incidente produse în Statele Unite, provocate de moartea lui George Floyd, ucis cu sânge rece de un polițist alb din Minneapolis.

Moartea bărbatului de culoare a antrenat un val de contestare, pătată de revolte şi jafuri reprimate cu violenţă de către poliţie.

Trump spune că va folosi armata pentru a pune capăt protestelor

În prima sa declarație după escaladarea violenţelor, preşedintele american Donald Trump a spus că va folosi armata pentru a pune capăt protestelor.

Trump a afirmat că va mobiliza toate resursele federale disponibile, civile şi militare, pentru a opri revoltele, jafurile, vandalismul, atentatele şi distrugerea de bunuri şi pentru a proteja drepturile americanilor care respectă legea.

„Prima şi cea mai înaltă datorie a mea ca preşedinte este să apăr marea noastră ţară şi poporul american. Am depus jurământ pentru a susţine legile naţiunii noastre şi asta voi face. Punem capăt revoltelor şi nelegiuirilor care s-au răspândit în toată ţara.

Acestea nu sunt acte de protest paşnic. Acestea sunt acte de terorism intern. Distrugerea de vieţi nevinovate şi vărsarea de sânge nevinovat este o ofensă adusă umanităţii şi o crimă împotriva lui Dumnezeu", a declarat Trump.

De asemenea, preşedintele SUA s-a referit şi la moartea lui George Floyd, promiţând că „moartea sa nu va fi în zadar”.

Mai devreme, Trump le-a spus guvernatorilor în timpul unui apel telefonic că sunt „slabi” şi că s-au făcut de ruşine în faţa lumii din cauza răspunsurilor pe care le-au avut la proteste.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imagini șocante în SUA, doi studenți pașnici sunt scoși cu forța din mașină și electrocutați de polițiști (Video)