Antena Meniu Search
x

Video Imagini superbe surprinse de Staţia Spaţială Internaţională

Imagini spectaculoase au fost surprinse din spaţiu, chiar în timp ce Staţia Spaţială Internaţională a trecut pe deasupra României. Văzută între luminile pământului şi stele, Aurora Boreală este superbă.

de Redactia Observator

la 04.02.2021, 09:14

Vezi și
  • Staţia Spaţială Internaţională trebuie înlocuită până cel târziu în 2030.

Par imagini din altă lume. Văzută de la 400 de kilometri deasupra Pământului, de pe orbită, Aurora Boreală e spectaculoasă. Fotografia a fost făcută zilele trecute, de una dintre camerele externe ale Staţiei Spaţiale Internaţionale în timp ce aceasta orbita deasupra României.

În spaţiu, totul are o altă dimensiune. Oceane, ţări, chiar şi răsăritul care are loc, zilnic, de 16 ori pe ISS: "Pentru ca această poartă către Univers, care orbitează deasupra Pământului de 20 de ani, să rămână deschisă, astronauţii fac în permanenţă lucrări de modernizare". 

Bateriile instalate în exteriorul Staţiei Spaţiale Internaţionale au fost înlocuite, la fel şi trei camere: "Componente cruciale pentru ca viaţa pe staţie să fie posibilă în continuare, iar misterele spaţiului să fie, în continuare, accesibile tuturor".

Staţia Spaţială Internaţională trebuie înlocuită până în 2030

Staţia Spaţială Internaţională este rezultatul unei colaborări între Statele Unite ale Americii, Rusia, Canada, Japonia şi ţările membre ale Agenţiei Spaţiale Europene. Deşi prima piesă ISS, modulul Zarya, a ajuns pe orbită în 1998, a mai durat doi ani până ce prima echipă de astronauţi a ajuns acolo, în noiembrie 2000. 

ISS are o durată de viaţă estimată până în 2030 după care, din motive de siguranţă, ar trebui înlocuită. Rusia vrea ca, până atunci, să îşi construiască propria bază spaţială orbitantă, iar de acolo să lanseze misiuni spre Lună şi Marte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Imagini superbe surprinse de Staţia Spaţială Internaţională