Antena Meniu Search
x

Video Imaginile dezastrului din Italia. În regiunile Valle d'Aosta şi Piemont nu a mai plouat atât de peste 20 de ani

Vremea rea din ultimele zile a lăsat în urmă dezastru în Italia. O serie de furtuni violente, însoţite de inundaţii şi alunecări masive de teren le-a dat peste cap vacanţele turiştilor, care au fost evacuaţi cu elicopterele. În Grecia, tot mai multe hectare de vegetaţie ard necontenit, în timp ce peste ocean, uraganul Beryl a lovit puternic Insula Caraibelor. 

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 11:04

Italia este de nerecunoscut după valul de furtuni şi inundaţii din ultimele zile. Imaginile de după dezastru arată maşini luate de viitură şi drumuri surpate. În regiunile Valle d'Aosta şi Piemont nu a mai plouat atât de peste 20 de ani. În staţiunea montană Cogne turiștii au avut parte de o vacanţă de coşmar. Un val de noroi adus de alunecările de teren a înghiţit totul în cale. Cei mai înspăimântaţi au fost turiştii care au călătorit cu rulota. 

"Ne-a fost teamă, ne-a fost foarte frică! Noi venim dintr-o regiune unde au fost zece morţi, din cauza asta. Torenţi care au invadat şi sfâşiat munţii şi distrus zeci de case", spune o turistă. 

Acum, drumurile sunt imposibil de parcurs cu maşina, iar în zonă se mai poate ajunge doar pe jos. 

Vezi și

Cei care au venit cu maşinile nu au fost prea inspiraţi. Acum, vor fi nevoiţi să le lase în Cogne, până când autorităţile repară şoselele. Unii, au fost evacuaţi deja cu elicopterele.

Pe acelaşi subiect

Între timp, sudul Europei se topeşte. În Grecia, o nouă serie de incendii de vegetatie a pârjolit zeci de hectare. Autoritățile au arestat şi un bărbat de 63 de ani pentru ca a provocat un incendiu pe insula Chios, a cincea insula ca mărime din ţara elenă. 

Uraganul Beryl se apropie ameninţător de Insulele Caraibe

Peste ocean, uraganul Beryl, unul extrem de periculos, se apropie ameninţător de Insulele Caraibe.

A ajuns deja pe uscat în Grenada, unde a făcut ravagii. Toata ţara este acum în beznă, iar aeroporturile şi şcolile s-au închis. Pe insula, Barbados, uraganul a lovit atât de puternic încât o barcă s-a scufundat. Toată lumea se pregăteşte pentru ce e mai rău. Rafturile magazinelor sunt deja goale, semn că localnicii şi-au făcut provizii. Este primul uragan din acest sezon și meteorologii spun că va fi extrem de periculos. Vântul pe care îl aduce ar putea atinge și 200 de kilometri la rafală. Specialiştii avertizează că astfel de fenomene vor fi tot mai dese, pe fondul încălzirii globale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Stiri externe » Imaginile dezastrului din Italia. În regiunile Valle d'Aosta şi Piemont nu a mai plouat atât de peste 20 de ani