Antena Meniu Search
x

Video "Doamne fereşte!" O pădure întreagă de brazi, pusă la pământ în Maramureş. Furtuna a lovit cu puterea unui uragan

După zile caniculare cu temperaturi record, aseară vremea s-a dezlănţuit. Maramureşul s-a aflat sub cod portocaliu de ploi, averse şi vijelii, care au produs şi victime. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de trăsnet, iar un altul rănit de o prelată desprinsă de vânt. Mai mult, o pădure întreagă de brazi a fost pusă la pământ de vijelia cu putere de uragan. 

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 08:58

A fost cod portocaliu şi prăpăd în aproape 30 de localităţi din Maramureș. Furtuna a lovit cu puterea unui uragan şi a fost chiar fatală pentru un bărbat, aflat în zona montană a Ocnei Șugatag în timp ce natura se dezlănţuia. Omul care era la pășunat, n-a avut timp să realizeze pericolul ce îl aştepta şi a fost lovit de fulger, iar medicii nu au mai putut face nimic ca să îl salveze. Vijelia puternică a luat pe sus acoperișuri şi a blocat drumuri, iar un alt bărbat, din Sighetu Marmaţiei, a fost rănit după ce a fost lovit în cap de o prelată luată de vânt. A fost transportat la spital cu răni la cap. 

Adriana Șanta, ISU Maramureș: S-au semnalat 14 situaţii de copaci căzuţi şi şase acoperişuri au fost luate de vânt, majoritatea pe raza Municipiului Sighetu Marmaţiei.

Vremea extremă a făcut prăpăd în Maramureş. O pădure de brazi, pusă la pământ de vijelie la Văleni

Vezi și

În Văleni, în zona de munte, o pădure întreagă de brazi falnici a fost efectiv rasă de pe suprafață pământului. "Încă o dată ne arată Dumnezeu, sfântul, că... cu natura nu te pui şi cu vremea! Uitaţi-vă ce s-a ales de pădurea noastră de brad. În câteva momente, Doamne fereşte...", spune o localnică. 

Pe acelaşi subiect

Codul portocaliu de vreme severă i-a luat prin surprindere şi pe un bărbat de 50 de ani şi mama acestuia, de 74 de ani, aflaţi în munţi, într-o zonă greu accesibilă a localităţii Cavnic. Aceştia au rămas blocaţi în pădure, din cauza viituri, acumulată, în câteva momente, de ploile abundente. Cei doi au primit ajutor din partea salvamonţilor, care s-au deplasat imediat la faţa locului şi i-au coborât de acolo în siguranţă. Fenomenele meteo extreme au fost surprise de camerele de supraveghere din mai multe gospodării maramureşene. Urmările furtunii au fost semnificative, astfel că peste 7.000 de locuitori, din 20 de localităţi, au rămas fără curent electric.

Rupere de nori în Drobeta Turnu Severin

În Mehedinţi, principala arteră de circulație din Drobeta Turnu Severin, Calea Timișoarei, a fost inundată în urma precipitațiilor abundente. Șoferii au circulat cu dificultate din cauza apei cumulate pe şosea. Şi circulaţia din zona gării a fost afectată de ploaie, iar locuitorii au primit două mesaje RO-Alert de vreme severă, fiind şi o avertizare de cod roșu, timp în care a fost rupere de nori, iar vântul a bătut cu putere.

Furtuni şi vijelii în aproape toată ţara

Furtuna a dat peste cap şi circulaţia feroviară, după ce doi arbori s-au prăbuşit pe liniile de cale ferată, în apropierea stației Lunca Bradului din Mureş. Astfel, deplasările trenurilor în zonă au fost oprite momente bune, timp în care ruta a fost curăţată, iar traficul a putut reveni la normal.

Meteorologii spun că urmează câteva zile în care temperaturile vor scădea brusc şi vor apărea furtuni şi vijelii în aproape toată ţara.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Vremea » "Doamne fereşte!" O pădure întreagă de brazi, pusă la pământ în Maramureş. Furtuna a lovit cu puterea unui uragan