Antena Meniu Search
x

Video Proteste în Europa împotriva restricţiilor impuse de pandemie. Manifestaţiile au degenerat rapid în lupte de stradă

Lumea întreagă s-a ridicat sâmbătă împotriva restricţiilor impuse de pandemie. Marşuri uriaşe pentru libertate, toate ilegale, au fost organizate în peste 50 de ţări ale lumii. Uriaşă a fost şi mobilizarea forţelor de ordine, aşa că manifestaţiile au degenerat rapid în lupte de stradă între protestatari şi jandarmi.

de Redactia Observator

la 20.03.2021, 20:45

Vezi și
  • Proteste în mai multe state europene
  • Oamenii au ieşit în stradă împotriva restricţiilor impuse de pandemie

Germanii au fost printre primii europeni care au ieşit în stradă. Sfidând orice restricţii şi măsuri de distanţare, mii de oameni s-au strâns în centrul oraşului Kassel pentru un miting neautorizat. Pentru că nu a fost chip să-i convingă pe oameni să plece acasă, jandarmii  au folosit spray-uri cu piper şi bastoane împotriva manifestanţilor.    

Germania este departe de succesul pe care l-a avut în primăvara anului trecut în gestinarea epidemiei de coronavirus. Noile supertulpini au făcut ca şi aici numărul infecţiilor să scape de sub control. Lockdown-ul a fost deja prelungit până la sfârşitul lunii, dar nu este exclusă o înăsprire a restricţiilor. 

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Motto-ul este vaccinaţi, vaccinaţi, vaccinaţi. 

Mobilizarea a fost uriaşă şi în Olanda. Oamenii s-au săturat de restricţii şi îşi vor viaţa înapoi, vor să poată călători, să iasă în oraş şi să petreacă alături de prieteni. Ţara este de două luni în lockdown, însă numărul infecţiilor nu a scăzut foarte mult. La ideea că oficialii ar putea anunţa în zilele următoare prelungirea carantinei, mii de oameni au ieşit în stradă în Amsterdam. Au fost întâmpinaţi de sute de agenţi de poliţie, tunuri cu apă, bastoane şi câini antrenaţi pentru dispersarea mulţimilor.  

Pe acelaşi subiect

Un grup de sute de protestatari a fost înconjurat de poliţie pe una dintre străzile din oraş. Prin portavoce, oamenii legii i-au anunţat pe manifestanţi că sunt toţi arestaţi. 

Manifestaţiile au degenerat rapid în lupte de stradă

S-a umplut de mii de manifestanţi şi capitala Regatului Unit. Deşi, aici numărul de îmbolnăviri este ţinut sub control, mai ales printr-o campanie de imunizare de succes, numeroase interdicţii, precum şi cea a adunărilor în spaţiul public, sunt încă în vigoare. 

''Ridicaţi-vă! Luaţi-vă libertatea înapoi!''

Şi aici protestul a degenerat rapid în violenţe. 

Suntem însă departe de orice relaxare pentru moment. Manifestaţiile au loc în condiţiile în care ieri, Europa a devenit prima regiune a lumii care a trecut de pragul de un milion de morţi de coronavirus. Cel de-al treilea val al pandemiei a îngenunchiat continentul. Cea mai gravă situaţie este chiar la graniţele noastre, în Bulgaria, Moldova dar mai ales în Ungaria, ţară cu o populaţie de aproape 10 milioane de locuitori care ieri a raportat aproape 11 mii de cazuri noi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Proteste în Europa împotriva restricţiilor impuse de pandemie. Manifestaţiile au degenerat rapid în lupte de stradă