Antena Meniu Search
x

"În haine civile, direct în inima Ucrainei". Misiunea pe care Spetsnaz ar fi primit-o în război: avertismentul experţilor militari europeni

Războiul din Ucraina a intrat în ziua a opta. Pe lângă armata convenţională, Rusia a trimis în Ucraina şi unităţile speciale de luptă Spetsnaz. Potrivit oficialilor europeni, aceşti luptători au o singură misiune: să elimine liderii politici din Ucraina.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 16:56

"În haine civile, direct în inima Ucrainei". Misiunea primită de Spetsnaz în război: avertismentul experţilor militari europeni
- Profimedia

"În haine civile şi direct în inima Ucrainei, această unitate de elită caută să asasineze, elimine sau aresteze politicienii de top", îşi începe Jerasulem Post un material de analiză asupra rolului pe care Spetsnaz l-ar juca în războiul din Ucraina. Potrivit sursei citate, luptătorii Spetsnaz ar fi ajuns în Ucraina cu mult înainte de începerea "oficială" a războiului, tocmai pentru a avea timp să efectueze misiuni de recunoaştere asupra obiectivelor şi pentru a se obişnui cu localnicii.

Oficiali europeni din domeniul apărării au relatat pentru Jerusalem Post că trupele Spetsnaz ar avea drept obiectiv eliminarea politicienilor de top din Ucraina. Aceştia ar fi venit în Ucraina fără însemne militare, în haine civile, pentru a se pierde în mulţime. Luptătorii din cadrul Spetsnaz sunt cei mai bine pregătiţi militari din cadrul armatei ruse. Sunt două unităţi de elită care formează Spetsnaz-ul: Zaslon - unitate arondată Serviciului de Informaţii Externe care este specializată în misiuni sub acoperire şi Alfa - unitate specializată în război contraterorist în mediu extrem.

Unitatea Alfa, cea mai dură "aripă" a Spetsnaz

Unitatea Alfa a fost cea care s-a remarcat în ultimii ani, mai ales în războiul din Siria. Potrivit Jerusalem Post, luptătorii Spetsnaz ar fi reuşit să se infiltreze chiar în subunităţi de infanterie şi au strâns informaţii atât despre personalul militar, cât şi despre zonele în care urmau să opereze. Potrivit experţilor militari europeni, astfel de luptători ar fi prezenţi şi în Ucraina în aceste zile, iar o dovadă în acest sens ar fi un video care a circulat pe reţelele de socializare în care sunt prezentaţi bărbaţi în haine civile, la bordul unei maşini civile. Când maşina a fost încercuită de localnici, şoferul a trecut cu SUV-ul peste oameni pentru a putea pleca din zonă.

Dacă aceşti soldaţi sunt prezenţi într-adevăr în Ucraina şi până acum niciunul dintre liderii politici ucraineni nu a fost capturat, experţii europeni sunt de părere că armata ucraineană ar fi fost ajută de serviciile secrete europene pentru a combate acţiunile Spetsnaz. Autorităţile ucrainene au avertizat populaţia civilă în legătură cu posibila prezenţă a acestor trupe şi, din păcate, au fost cazuri în care oamenii au tras unii în alţii crezând fiecare despre cealaltă tabără că face parte din aceste trupe speciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "În haine civile, direct în inima Ucrainei". Misiunea pe care Spetsnaz ar fi primit-o în război: avertismentul experţilor militari europeni