Antena Meniu Search
x

În plin val patru, o ţară europeană renunţă complet la restricţii. Anunţul făcut de premier: "Pe scurt, acum putem trăi la fel de normal"

Norvegia e prima ţară care se va redeschide începând de astăzi, 25 septembrie. Guvernul de la Oslo anunţă că pune capăt restricţiilor care au limitat desfşărurarea activiţăţilor sociale şi economice.

de Redactia Observator

la 25.09.2021, 15:42

În plin val patru, o ţară europeană renunţă complet la restricţii. Anunţul făcut de premier: "Pe scurt, acum putem trăi la fel de normal"
- Profimedia

Restricţiile se vor încheia astăzi, 25 septembrie, începând ora 16:00. Anunţul a fost făcut chiar de premierul Erna Solberg în cadrul unei conferinţe de presă susţină vineri, 24 septembrie. Totuşi, acolo unde va fi cazul, autorităţile locale vor putea să introducă măsuri dacă situaţia epidemiologică o va impune.

Premierul norvegian a ţinut totuşi să-i sfătuiască pe oameni să păstreze cel puţin un metru distanţă unii faţă de alţii în locurile publice. "Pe scurt, acum putem trăi la fel de normal", a declarat premierul. Purtarea măştilor în transportul public sau în locuri aglomerate va mai fi obligatoriu doar dacă autorităţile locale vor considera că se impune punctual în anumite zone. Carantina va rămâne în vigoare pentru cetăţenii care se întorc din ţările pe care Norvegia le-a trecut pe lista roşie şi poate fi petrecută în propria locuinţă, nu în unităţi medicale.

Norvegia a vaccinat până acum 76,17% din populaţie cu cel puţin o doză, iar 66,54% dintre cetăţeni sunt complet vaccinaţi. Norvegia foloseşte vaccinurile produse de Pfizer şi Moderna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » În plin val patru, o ţară europeană renunţă complet la restricţii. Anunţul făcut de premier: "Pe scurt, acum putem trăi la fel de normal"