Antena Meniu Search
x

Incendierea unui camion cu hârtie igienică a provocat o isterie generală în Brisbane

Autorităţile din Brisbane, Australia, au avut de gestionat o isterie generală, după ce un camion cu hârtie igienică a luat foc.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.03.2020, 18:41

Locuitorii din Brisbane au luat cu asalt standurile cu hârtie igienică pentru a-şi face provizii
Un camion cu hârtie igienică a luat foc în Brisbane - Captură Video Reuters
  • Incendierea unui camion cu hârtie igienică a provocat o isterie generală în Brisbane
  • Oamenii au luat cu asalt standurile cu hârtie igienică, temându-se că vor rămâne fără acest produs de bază

Autorităţile din Brisbane, Australia, au avut de gestionat o isterie generală, după ce un camion cu hârtie igienică a luat foc.

În lumina celor peste 50 de îmbolnăviri cu coronavirus anunţate de autorităţile australiene şi de teamă de a nu fi puşi în situaţia de a-şi petrece două săptămâni acasă, în izolare, locuitorii din Brisbane care au auzit de paguba înregistrată de camionul respectiv au luat cu asalt magazinele pentru a-şi face provizii de hârtie igienică.

Totul după ce camionul ce transporta hârtie igienică a luat foc, în urma unei explozii produse la motor, şoferul s-a autoevacuat, iar o mare parte din marfa transportată s-a făcut scrum.

Conform Reuters, după incidentul respectiv, s-a vândut atât de multă hârtie igienică încât reprezentanţii unor centre comerciale au fost obligaţi să limiteze vânzarea acestor produse.

În ciuda apelurilor la calm făcute de autorităţi, care au precizat că, în cazul în care oamenii ajung în izolare la domiciliu, cei afectaţi vor primi toate produsele necesare supravieţuirii, specialiştii susţin că tocmai aceste apeluri la calm au agitat şi mai mult spiritele.

Jana Bowden, profesoară de marketing la Macquarie University, a precizat că "în momentul în care pui notificări de restricţie în faţa consumatorilor şi ei citesc pentru prima dată în viaţa lor că vânzarea unui produs precum hârtia igienică este afectată, oamenii se gândesc că este ceva fără de care nu ar putea trăi. Hârtia igienică este un bun de bază necesar, iar oamenii se gândesc că nu trebuie să rişte şi atunci îşi fac provizii. Apelurile la calm făcute de guvern nu au făcut decât să agite şi mai mult spiritele".

Au existat însă şi jurnalişti care au ţinut să facă haz de necaz. Cei de la NT News au publicat un număr al ziarului cu opt pagini goale pentru a fi utilizate în caz de necesitate. De asemenea, pe site-urile de socializare au apărut hashtag-uri precum #ToiletPaperEmergency sau #ToiletPaperApocalypse.

Până acum, în Australia au fost raportate 52 de îmbolnăviri cu coronavirus. 21 de pacienţi s-au recuperat din punct de vedere medical, iar alţi doi pacienţi, din păcate, au decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Incendierea unui camion cu hârtie igienică a provocat o isterie generală în Brisbane