Antena Meniu Search
x

Video Incendiu puternic în centrul Parisului. Aproape 50 de persoane au fost rănite, 6 au ajuns, în stare gravă, la spital. Primele ipoteze ale poliției

Şase oameni în stare gravă, la spital, şi aproape 50 de persoane care îşi pot spune supravieţuitori, este bilanţul enormei deflagraţii de aseară, de la Paris. Faţada Academiei Americane, o şcoală particulară de modă şi design, s-a prăbuşit, iar incendiul care a urmat s-a întins şi la clădirile vecine. De vină pentru toată nenorocirea ar fi o defecţiune la reţeaua de gaze.

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 22:44

Vezi și

Martor: "Am văzut cum clădirea se prăbuşea pe stradă. A durat mai puţin de un minut, la început am văzut flăcări." 

Explozia produsă în Cartierul Latin a adus imagini ca de război la Paris. Coloane groase de fum s-au ridicat în văzduh, iar strada a fost complet blocată de dărâmături. 

Martor: "S-a auzit un zgomot puternic şi casa a început să se zguduie. Ne gândeam la ce s-ar fi putut întâmpla, credeam că e vreo furtună, dar nu a fost asta. Am aflat după că a fost lângă noi. E oribil." 

Misiune de salvare printre ruine

Pe acelaşi subiect

Perimetrul a fost închis imediat, iar locatarii din clădirile vecine, evacuaţi de urgenţă. Echipele de salvare au adus câini de căutare şi roboţi, ca să descopere răniţii de sub ruine. Într-o braserie din zonă a fost organizat un centru de triere a răniţilor. Prefectul Parisului spune că, fără curajul şi promptitudinea pompierilor, bilanţul putea fi mult mai grav. 

Laurent Nunez, seful politiei din Paris: "Având în vedere că suntem foarte precauţi cu privire la cauza exploziei care a dus la acest incendiu, am trimis la faţa locului 270 de pompieri din cadrul Departamentului din Paris, dar şi 70 de autospeciale."

Prima ipoteză pentru dezastru este o scurgere de gaze. Mai ales că, în ultimele luni, au fost făcute lucrări la reţeaua de alimentare. 100 de locatari din imobilele din zonă nu s-au putut întoarce acasă de ieri după-amiază. Toate clădirile sunt verificate, ca să nu mai apară scurgeri de gaze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Incendiu puternic în centrul Parisului. Aproape 50 de persoane au fost rănite, 6 au ajuns, în stare gravă, la spital. Primele ipoteze ale poliției