Antena Meniu Search
x

Incredibil! La 86 de ani, Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, a vrut să cucerească Antarctica. El a fost evacuat de urgenţă din cauza unor probleme de sănătate

Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, în iulie 1969, a fost evacuat de urgenţă de la Polul Sud din motive medicale, a anunţat joi National Science Foundation (NSF).

Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, în iulie 1969, a fost evacuat de urgenţă de la Polul Sud din motive medicale, a anunţat joi National Science Foundation (NSF).

Astronautul american, în vârstă de 86 de ani, a decis să facă un tur al Statelor Unite şi al lumii întregi pentru a promova programul american de colonizare a planetei Marte. El vizita în aceste zile Antarctica cu un grup de turişti. 

Cererea de evacuare a venerabilului astronaut american a fost făcută de reprezentanţii companiei turistice White Desert, precizează comunicatul NSF.

Un avion medical a fost trimis la baza pe care NSF o deţine pe continentul îngheţat, la Amundsen-Scott South Pole Station. Avionul îl va transporta pe Buzz Aldrin la un spital din Noua Zeelandă ”cât mai rapid posibil”, precizează acelaşi comunicat.

Într-un mesaj publicat pe site-ul său, turoperatorul turistic White Desert afirmă că starea de sănătate a astronautului american ”s-a deteriorat” brusc. Acelaşi comunicat afirmă că evacuarea celebrului astronaut a reprezentat ”o măsură de precauţie” şi că Buzz Aldrin a fost ”însoţit în avion de un membru al echipei sale”.

Buzz Aldrin obişnuia să glumească adeseori, în cadrul numeroaselor apariţii publice ale sale, pe seama faptului că va rămâne în istorie cu titulatura de ”al doilea om care a păşit pe Lună”, după Neil Armstrong, în cadrul misiunii spaţiale americane Apollo 11.

Astronautul american a publicat pe contul său de Twitter cu doar câteva zile în urmă o fotografie prin care a dorit să promoveze călătoria sa în Antarctica. 

Edwin Eugene Aldrin Jr., născut pe. 20 ianuarie 1930, poreclit ”Buzz”, este un astronaut american. A absolvit Academia West Point şi a zburat în 66 de misiuni de luptă în Războiul din Coreea. În 1963, a obţinut doctoratul la MIT şi a fost selectat ca astronaut. În 1966, i s-a alăturat lui James A. Lovell Jr. în misiunea orbitală Gemini 12, care a durat patru zile. Ieşirea de 5 ore şi jumătate în spaţiu a lui Aldrin a dovedit că, de fapt, organismul uman poate lucra în vidul din spaţiul cosmic. Buzz Aldrin este cel de-al doilea om după Neil Armstrong, coechipierul său, care a păşit pe Lună, în misiunea Apollo 11 din iulie 1969.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Incredibil! La 86 de ani, Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, a vrut să cucerească Antarctica. El a fost evacuat de urgenţă din cauza unor probleme de sănătate