Antena Meniu Search
x

Video Infecţiile cu Covid au ajuns la 20 de milioane în India. Experții spun că cifrele reale ar putea fi de cinci până la 10 ori mai mari

Numărul infecțiilor cu coronavirus din India a crescut luni până aproape de 20 de milioane, propulsat de a 12-a zi consecutivă de peste 300.000 de cazuri noi, iar oamenii de știință au prezis că pandemia ar putea atinge vârful abia în următoarele zile.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 03.05.2021, 15:46

Persoane infectate aşteaptă să primească porţia de oxigen
India atinge pragul de 20 de milioane de infecţii Covid, iar specialiştii spun că numărul este mult mai mare - Profi Media
  • India atinge cifra de aproape 20 de milioane de infectări

India înregistrează 20 de milioane de infectări cu Covid, experţii spun că cifra ar fi mult mai mare

Infecțiile totale de la începutul pandemiei au ajuns la 19,93 milioane, crescute cu 368.147 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul morților a crescut la 218.959, cu 3.417 în ultimele 24 de ore, arată datele ministerului sănătății. În prezent, cel puțin 3,4 milioane de persoane sunt tratate. Totuşi, experții medicali spun că cifrele reale ar putea fi de cinci, până la 10 ori mai mari, scrie Reuters.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Spitalele s-au umplut la maxim, aprovizionarea cu oxigen s-a epuizat, iar morga și crematoriile au fost inundate, pe măsură ce țara se luptă cu creșterea numărului infectaţilor. Pacienții mor pe paturile de spital, în ambulanțe și în parcările unde aşteaptă să fie trataţi.

"De fiecare dată trebuie să ne străduim să obținem numărul necesar de butelii de oxigen", a spus B.H. Narayan Rao, un oficial al districtului din sudul orașului Chamarajanagar, unde au murit 24 de pacienți cu COVID-19, unii din cauza lipsei de aprovizionare cu oxigen. "Este o luptă zilnică", a adăugat Rao, în timp ce descria lupta pentru aprovizionare.

În multe cazuri, grupurile de voluntari au venit în ajutor

În afara unui templu din capitala New Delhi, un grup de voluntari furnizează oxigen pacienților care stau pe bănci în corturi improvizate, conectați la un cilindru uriaș. La fiecare 20 de minute vine un pacient nou. "Nimeni nu ar trebui să moară din cauza lipsei de oxigen. Altfel este puțin, dar în zilele noastre este singurul lucru de care are nevoie fiecare", a declarat pentru Reuters Gurpreet Singh Rummy, care conduce serviciul de voluntariat.

Oferind o licărire de speranță, ministerul sănătății a declarat că ar fi scăzut uşor cazurile pozitive, în raport cu numărul de teste, pentru prima dată din 15 aprilie. Un raport al echipei de consilieri guvernamentali arată că valul de infectări ar putea atinge punctul maxim până miercuri săptămâna aceasta, cu câteva zile mai devreme decât o estimare anterioară, deoarece virusul s-a răspândit mai repede decât se aștepta.

Cel puțin 11 state și regiuni au ordonat limitarea mișcării pentru a stopa infecțiile, dar guvernul prim-ministrului Narendra Modi este reticent să anunțe un blocaj național, îngrijorat de impactul economic. "În opinia mea, doar o comandă națională de ședere la domiciliu și declararea unei urgențe medicale vor ajuta la soluționarea nevoilor actuale de asistență medicală. Numărul de cazuri active se acumulează, nu doar noile cazuri zilnice. Chiar și numerele raportate afirmă că există în jur de 3,5 milioane de cazuri active", a declarat Bhramar Mukherjee, un epidemiolog la Universitatea din Michigan, pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Infecţiile cu Covid au ajuns la 20 de milioane în India. Experții spun că cifrele reale ar putea fi de cinci până la 10 ori mai mari