Antena Meniu Search
x

Curs valutar

India spune că sonda sa ar putea aseleniza miercuri la polul sudic al Lunii. Rusia și-a ratat șansa de deveni prima țară care ajunge pe partea întunecată a satelitului

Un vehicul lansat în spațiu cu ajutorul unei rachete indiene va încerca să ajungă pe Lună miercuri, la câteva zile după ce o navă cotrolată de ruși s-a prăbușit, încercând să facă o aselenizare în aceeași zonă.

de Redactia Observator

la 21.08.2023 , 14:18

India se așteaptă ca sonda sa să aselenizeze miercuri la polul sudic al Lunii. Rusia și-a ratat șansa de deveni prima țară care ajunge pe partea întunecată a satelitului India se așteaptă ca sonda sa să aselenizeze miercuri la polul sudic al Lunii. Rusia și-a ratat șansa de deveni prima țară care ajunge pe partea întunecată a satelitului - Profimedia Images

Anunțul Agenției spațiale a Indiei (ISRO) a fost transmis pe rețelele de socializare la câteva minute după ce Rusia a anunțat distrugerea navei sale, potrivit Sky News. Astfel, India ar putea să facă un pas uriaș în fața Rusiei în cursa spațială.

Agenția spațială din India a anunțat că misiunea Chandrayaan-3 a ajuns într-o etapă foarte importantă. Racheta se află pe orbita lunară și va încerca să lase vehiculul pe suprafața Lunii pe 23 august

Misiunea istorică a început pe 14 iulie. Este cea de-a treia misiune a indienilor pe Lună, dar ar putea fi prima care va duce la o aselenizare în apropierea polului sudic, puțin explorat. În cazul în care misiunea va reuși, India va fi doar a patra țară care va realiza o aselenizare, după SUA, fosta URSS și China.

Articolul continuă după reclamă

Vehiculul Vikram va coborî împreună cu un modul de aterizare. Dacă totul va decurge conform planului, roverul cu șase roți se va catapulta de la bordul navei apoi și se va plimba printre rocile și craterele de pe suprafața planetei, adunând date și imagini care vor fi trimise pe Pământ pentru a fi analizate.

Pe acelaşi subiect

Misiunea istorică a Indiei a început pe 14 iulie

Aparatul este conceput pentru a efectua teste privind compoziția suprafeței lunare, precum și pentru a monitoriza activitatea seismică, temperatura și nivelul radiațiilor. De asemenea, va încerca să detecteze prezența gheții în solul lunar, lucru pe care și Rusia spera să îl facă cu modulul său Luna-25.

Polul sud prezintă un interes deosebit pentru oamenii de știință, care cred că în interiorul craterelor ar putea fi apă. Dacă se va face o astfel de descoperire, apa înghețată din roci ar putea fi transformată și ar permite călătorii cu echipaj uman de lungă durată.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » India spune că sonda sa ar putea aseleniza miercuri la polul sudic al Lunii. Rusia și-a ratat șansa de deveni prima țară care ajunge pe partea întunecată a satelitului