Antena Meniu Search
x

"Influencerul lui Dumnezeu", urmează să fie canonizat. Cum a ajuns Carlo Acutis primul sfânt din generația milenarilor

Papa Francisc a permis canonizarea unui influencer care va deveni astfel primul sfânt din generaţia milenialilor. Carlo Acutis, un tânăr italian care a murit în 2006 de leucemie, era pasionat de jocuri video. Pe parcursul scurtei sale vieţi, băiatul şi-a folosit cunoştinţele digitale pentru a răspândi credința catolică.

de Redactia Observator

la 01.07.2024 , 15:49

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de 15 ani, era renumit pentru că și-a folosit abilitățile în domeniul IT pentru a răspândi informații despre credința catolică. El și-a câștigat porecla de „influencer-ul lui Dumnezeu”.

Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat

Decizia privind canonizarea durează în mod normal zeci de ani, dar în cazul său a ținut foarte puțin. Experții consideră că povestea sa de viață este utilă pentru Biserica Catolică, deoarece instituția încearcă să se conecteze cu generația tânără apărută în era digitală.

Articolul continuă după reclamă

Procesul de canonizare presupune recunoașterea de către biserică a înfăpturii de către candidat a două minuni. Cele două miracole atribuite lui Acutis au legătură cu vindecarea unui copil brazilian și a unei fete din Costa Rica. Biserica nu a anunțat când va avea loc ceremonia de canonizare, potrivit CNN. Se pare că aceasta va fi organizată anul viitor, în Piața Sf. Petru din Vatican.

"Mărturia sa le arată tinerilor din ziua de azi că adevărata fericire se găsește atunci când Dumnezeu este pus pe primul loc, slujindu-L pe El și pe frații săi, în special pe cei din urmă. Să-l aplaudăm pe tânărul binecuvântat milenial!", a spus Papa Francisc.

Carlo Acutis, ''influencerul lui Dumnezeu'', a murit la 15 ani

Acutis s-a născut în Londra, în 1991. În timpul scurtei sale vieți, el a creat un site web care prezenta rapoarte despre miracolele care au avut loc în diferite părți ale lumii. În afară de computer, Acutis a fost pasionat de saxofon, de fotbal și de animale. De la vârsta de nouă ani, tânărul a petrecut timp ajutând persoanele fără adăpost din Milano și oferind banii de buzunar celor care dormeau pe stradă. Printre altele, tânărul nu a dorit să aibă mai multe perechi de pantofi pentru a economisi bani și pentru a-i ajuta astfel pe cei săraci.

Graţie ''importantului său rol în evanghelizarea prin internet'', Acutis a fost numit patronul ediţiei de anul trecut a Zilei Mondiale a Tineretului din Lisabona, au spus organizatorii evenimentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Stiri externe » "Influencerul lui Dumnezeu", urmează să fie canonizat. Cum a ajuns Carlo Acutis primul sfânt din generația milenarilor