Antena Meniu Search
x

”Instigă la asasinarea lui Putin”. Rușii dau în judecată ziarul italian La Stampa

Ambasadorul Rusiei în Italia, Serghei Razov, a declarat că a dat în judecată ziarul italian La Stampa din cauza unui articol care discuta posbilitatea uciderii președintelui Vladimir Putin, relatează Reuters

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 17:50

”Instigă la asasinarea lui Putin”. Rușii dau în judecată ziarul italian La Stampa
”Instigă la asasinarea lui Putin”. Rușii dau în judecată ziarul italian La Stampa - Profimedia

„Inutil să spun că acest lucru contravine regulilor jurnalismului și moralității”, a spus Razov reporterilor în fața parchetului din Roma, după ce a deschis procesul. Razov a spus că a acuzat ziarul că a instigat și a aprobat o crimă. Pe 22 martie, La Stampa a publicat o analiză intitulată „Dacă uciderea tiranului este singura opțiune”. Articolul menționa că dacă toate celelalte opțiuni nu reușesc să oprească invazia rusă în Ucraina, singura soluție ar fi ca cineva să-l omoare pe Vladimir Putin, scrie Reuters. 

La Stampa nu a răspuns imediat unei solicitări din partea Reuters pentru o reacție. Vladimir Putin numește invadarea Ucrainei o „operație militară specială” pentru a dezarma Ucraina și a o proteja de „naziști”. Occidentul spune că este un pretext pentru a declanșa un război neprovocat. 

De asemenea, oficialul rus a criticat decizia Italiei de a trimite armament în Ucraina în lupta contra armatei ruse. ”Ceea ce ne îngrijorează este că armele italiene vor fi folosite pentru a ucide cetăţeni ruşi. Există mii şi mii de arme acolo şi nu este clar cum şi când vor fi folosite”, a argumentat el.

”Crizele vin şi pleacă, iar aceasta va dispărea. Dar interesul naţional rămâne întotdeauna. Cred că interesul cheie al poporului rus şi al celui italian este menţinerea relaţiilor normale", a conchis Razov.

Pe acelaşi subiect

Editorul publicaţiei La Stampa, Massimo Giannini, a respins acuzaţia adusă de ruși. ”Nu luăm lecţii de la un regim iliberal care măcelăreşte umanitatea şi adevărul”, a spus el, într-un videoclip postat pe site-ul ziarului. Giannini a mai precizat că analiza publicată în ziar a subliniat în concluzie că a ucide un tiran nu rezolvă aproape niciodată problemele, dimpotrivă, ar putea înrăutăţi situaţia.

Medvedev afirmă că trei sferturi dintre ruşi susţin ”operaţiunea specială” în Ucraina şi că şi mai mulţi îl susţin pe Putin

Trei sferturi dintre ruşi susţin ceea ce Moscova numeşte ”operaţiunea specială” în Ucraina, a declarat fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev pentru Ria Novosti. 

”Potrivit ultimelor date relevate de studii sociologice, trei sferturi din populaţia ţării susţine desfăşurarea unei operaţiuni speciale”, susține vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate. Acest nivel este ”şi mai mare” în ceea ce priveşte opinia faţă de Vladimir Putin. ”Indiferent ce scriu sau spun criticii noştri recurenţi”, unitatea populaţiei ruse este ”evidentă”, consideră Medvedev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » ”Instigă la asasinarea lui Putin”. Rușii dau în judecată ziarul italian La Stampa