Antena Meniu Search
x

Insula Mallorca, inundată de un tsunami

Momente cutremurătoare într-una dintre cele mai renumite destinaţii de vacanţă. Un tsunami cu valuri de aproape doi metri a lovit Mallorca, cea mai mare insulă spaniolă.

Vezi și

Momente cutremurătoare într-una dintre cele mai renumite destinaţii de vacanţă. Un tsunami cu valuri de aproape doi metri a lovit Mallorca, cea mai mare insulă spaniolă. Locul este o oază de relaxare inclusiv pentru turiştii români care iubesc vacanţele exotice.

Un colţ de paradis pentru milioane de turişti care le vizitează anual, plajele de pe insula Mallorca au fost înghiţite de apele aduse de valul tsunami. Speriaţi că situaţia se va agrava rapid, proprietarii de ambarcațiuni au încercat să-și protejeze bărcile. 

Unul dintre yachturi a devenit, însă incontrolabil.

La prima oră a dimineţii, apa a acoperit totul şi pe insula Menorca. Niciun turist nu a fost rănit, dar asta pentru că plajele erau goale.

Pentru restaurantele aflate pe malul Mării Mediterane, pagubele au fost uriaşe. Proprietarii le-au găsit inundate şi cu greu au reuşit să cureţe totul.

Denumit de specialialişti meteo-tsunami, fenomenul a fost provocat de variaţiile puternice ale nivelului mării. Valurile au ajuns la un metru şi jumătate înălţime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Insula Mallorca, inundată de un tsunami