Antena Meniu Search
x

Video Ioan Mircea Pascu, fost ministru al Apărării, previziune dură: "Războiul ne afectează şi pe noi. Dacă vin ucrainenii, va fi mai rău decât valul de refugiaţi sirieni"

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina e un subiect sensibil într-un context extrem de complicat. Pentru a-l înţelege mai bine l-am rugt pe fostul ministru al Apărării din perioada 2000-2004, domnul Ioan Mircea Paşcu, să ne explice care sunt intenţiile Rusiei.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 18:18

Vezi și

"Ce n-am ştiut a fost data exactă, momentul, în care urma s-a declanşat atacul. Am spus că masarea de trupe este o tactică a ruşilor care preferă să discute cu pistolul pe masă. Aş remarca totuşi că în această criză care nu izbucnit din nimic că dintr-odată Rusia a stabilit că ăsta e momentul să facă nişte cereri de neacceptat. De ce vrea neapărat în acest moment Putin să intre în istorie ca marele re-făuritor al Imperiului Rus?

Războiul a început deja să ne afecteze şi pe noi. Majoritatea oamenilor care vin în ţara noastră sunt români. Panica i-a determinat pe oameni să plece de acolo, indiferent unde erau localizaţi. N-aş vrea să prevestesc lucruri rele, dar dacă se pun în mişcare ucrainenii de acolo, sunt mai mulţi decât cei care au venit în 2015-2017 (n.red. valul de refugiaţi din Siria).

Putin vrea schimbare de regim, vrea un nou guvern în Ucraina, controlat de Moscova. Sancţiunile adevărate pentru Rusia încă nu au venit. Vor veni de acum încolo. Dar s-a prăbuşit rubla, bursa de la Moscova s-a închis, toate preţurile au crescut. Primele reacţii economice le avem. China îşi dă seama că e singura mare poartă economică pentru Rusia", a declarat Ioan Mircea Paşcu la Observator.

Urmăreşte interviul integral în player-ul video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ioan Mircea Pascu, fost ministru al Apărării, previziune dură: "Războiul ne afectează şi pe noi. Dacă vin ucrainenii, va fi mai rău decât valul de refugiaţi sirieni"