Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ion, zis "Chinezul", a fost înjunghiat până la moarte într-un apartament din Anvers. Presupusul criminal, prins lângă Constanța, a dat primele declarații

Alexandru-Florin J., românul arestat luna trecută lângă Constanța, fiind acuzat de uciderea unui alt român, într-un apartament din Anvers, neagă acuzațiile. În timpul primul său interogatoriu, tânărul de 26 de ani a declarat că a fost prezent în locuință, însă atacul a fost comis de alte persoane.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.08.2023, 10:55

Joi, 6 aprilie, cadavrul unui român în vârstă de 37 de ani a fost găsit într-un apartament de pe Grétrystraat din Anvers, în Belgia. Ion P, zis și "Chinezul", cunoscut în zonă drept omul care își plimba mereu câinele husky, fusese înjugnhiat până la moarte. 

Colegul de apartament îi găsise trupul neînsuflețit, când se întorsese acasă după o săptămână de vacanță. Potrivit publicației nieuwsblad.be, vecinii le-ar fi spus anchetatorilor că auziseră discuții aprinse cu o zi înainte.

Românul de 26 de ani suspect de crimă, prins în apropiere de Constanța

Criminaliștii din cadrul brigăzii Poliției Judiciare Federale (FGP) au declanșat cercetările și au identificat curând un posibil suspect. Un român care nu lucra de mult timo în Anvers și care locuia în apartamentul din Grétrystraat. Alexandru-Florin J., în vârstă de 26 de ani, a fost arestat luna trecută în apropiere de Constanța, fiind predat autorităților belgiene câteva zile mai târziu.

Pe acelaşi subiect

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, la data de 11 iulie 2023, au identificat un bărbat, de 26 de ani, cercetat de autoritățile judiciare din Belgia pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ulterior a fost prezentat Curții de Apel Constanța, unde s-a dispus arestarea provizorie în vederea predării pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 12.07.2023 şi până la data de 26.07.2023 inclusiv.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. În baza art. 102 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate J. Alexandru Florin pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 12.07.2023 şi până la data de 26.07.2023 inclusiv. Respinge cererea persoanei solicitate de luare a măsurii arestului la domiciliu. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare provizorie. Se comunică potrivit art. 102 alin. 6 din Legea nr. 302/2004. Cu drept de contestaţie în 24 de ore de la pronunțare. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 12.07.2023”, potrivit minutei judecătorești a Curții de Apel Constanța.

Detenția lui în Anvers a fost, între timp, confirmată și de camera de consiliu.

"Am fost atacați de mascați"

În timpul primului său interogatoriu, bărbatul ar fi spus că a fost prezent în apartament în ziua crimei, dar că atacul a fost comis de altcineva. De fapt, tânărul de 26 de ani susține că el însuși aproape că a devenit o victimă, în momentul în care mai multe prsoane înarmate și mascate au dat năvală în casă. Ar fi fost rănit și el în timpul atacului, dar a reușit să scape și a fugit în România. Iar la poliție nu s-a dus de frica represaliilor.

Acum, investigațiile FGP trebuie să clarifice dacă declarația bărbatului corespunde cu cercetările făcute în timpul anchetei, la locul crimei.

Avocatul românului, Cedric Monheim, spune că vrea să aștepte investigații suplimentare. "Pot doar să confirm că detenția clientului meu a fost confirmată de camera de consiliu", a mai spus Monheim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Ion, zis "Chinezul", a fost înjunghiat până la moarte într-un apartament din Anvers. Presupusul criminal, prins lângă Constanța, a dat primele declarații