Antena Meniu Search
x

Israelul renunţă la testele COVID-19 obligatorii pentru cei sosiți pe aeroportul din Tel Aviv

Israelul a anunțat duminică că pune capăt testelor obligatorii COVID-19 pentru sosirile la aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, dar străinii vor trebui în continuare să fie testați negativ în străinătate înainte de a se îmbarca într-un zbor, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 08.05.2022, 16:41

Israelul renunţă la testele COVID-19 obligatorii pentru cei sosiți pe aeroportul din Tel Aviv - Shutterstock

Ministerul Sănătății a declarat că testarea la Ben Gurion nu va mai fi necesară începând cu 20 mai. Instituția a invocat pentru această decizie o scădere a numărului de infecții zilnice, de la peste 6.000 la mai puțin de 2.000 în ultima lună.

Începând de marți, străinii pot opta să facă un test rapid de antigen cu 24 de ore înainte de plecarea în Israel, în loc de un test PCR, în termen de 72 de ore de la călătorie, cerut în prezent, a precizat ministerul într-o declarație.

Autoizolare cel puţin 24 de ore

De la 1 martie, Israelul nu a mai cerut cetățenilor săi să facă un test în străinătate pentru COVID-19 înainte de a se îmbarca într-un zbor spre casă.

Pe acelaşi subiect

La Ben Gurion, toți pasagerii care sosesc, israelieni și străini, sunt acum direcționați către stațiile de testare PCR într-un colț al terminalului principal rezervat în mod normal pentru ghișeele de check-in ale companiilor aeriene.

În conformitate cu normele existente, cei care sosesc trebuie să se autoizoleze timp de cel puțin 24 de ore sau până la primirea unui rezultat PCR negativ, de obicei în termen de 12 ore.

Guvernul a fost supus presiunii publice pentru a pune capăt testelor din aeroporturi, care au mărit costurile de călătorie ale pasagerilor și au limitat spațiul de check-in, provocând cozi lungi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Israelul renunţă la testele COVID-19 obligatorii pentru cei sosiți pe aeroportul din Tel Aviv