Antena Meniu Search
x

Video Israelul revine la normalitate în zece zile. De relaxare vor beneficia, însă, doar persoanele vaccinate

Israelul se pregăteşte treptat să revină la normalitate în zece zile. De relaxarea restricţiilor vor beneficia doar cei vaccinaţi, adică aproape jumătate din populaţia adultă din ţară şi copiii.

de Redactia Observator

la 13.02.2021, 22:48

Vezi și
  • Peste 3,5 milioane de oameni au fost vaccinaţi în Israel.
  • Peste 10 zile, cei imunizaţi vor avea acces nelimitat la restaurante, hoteluri, săli de fitness şi vor putea merge la evenimente sportive şi culturale.

Europenii încă aşteaptă imunizarea la scară largă. Iar francezii au găsit deja soluţia. Pentru cei care s-au vindecat de Covid, recomandarea e să primească o singură doză de vaccin.

Elevii israelieni din şcolile primare şi grădiniţe s-au întors în bănci săptămâna această, însă doar în oraşele în care rata infectării a scăzut. De la 23 februarie, însă, toate şcolile ar urma să se deschidă. Iar profesorii care refuză vaccinul vor fi obligaţi să se testeze o dată la două zile ca să poată preda şi ar putea chiar să şi plătească testele.

Peste 3,5 milioane de oameni au fost vaccinaţi în Israel

Peste 10 zile, cei imunizaţi vor avea acces nelimitat la restaurante, hoteluri, săli de fitness şi vor putea merge la evenimente sportive şi culturale. Fără vaccin, au acces doar la supermarketuri şi farmacii.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: ”Dacă nu v-aţi vaccinat, mergeţi şi vaccinaţi-vă! Este important nu doar pentru voi. Este important pentru noi toţi pentru că ne permite să deschidem treptat economia, dar mai presus de orice, ne permite să salvăm vieţi!”

Întârzierea vaccinurilor în Europa îi determină pe cercetătorii din Franţa să recomande o singură doză de vaccin pentru cei care au avut deja Covid-19.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: ”Trebuie să livrăm vaccinurile rapid, altfel îi vom oferi virusului oportunitatea de a crea noi mutaţii în lunile următoare şi să se întoarcă într-o nouă formă, în ţările dezvoltate”.

După ce a evitat o a treia carantină, Franţa începe testarea masivă în şcoli. Peste 200 de mii de elevi pe săptămâni vor fi supuşi testelor rapide de salivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Israelul revine la normalitate în zece zile. De relaxare vor beneficia, însă, doar persoanele vaccinate