Antena Meniu Search
x

ISW: De ce armata rusă actuală nu este capabilă să opereze pe un câmp de război nuclear

Experţii de la think tankul american Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War) susţin că forţele terestre ruse în starea loc actuală, o aglomerația haotică de soldați epuizați, rezerviști mobilizați în grabă, recruți și mercenari nu ar putea opera într-un teatru de război nuclear.  Război Rusia - Ucraina, ziua 222 LIVE UPDATE

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 12:46

ISW: De ce armata rusă actuală nu este capabilă să opereze pe un câmp de război nuclear
ISW: De ce armata rusă actuală nu este capabilă să opereze pe un câmp de război nuclear - Profimedia

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a afirmat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea de arme nucleare, non strategice, de mică putere în Ucraina, după retragerea ruşilor din oraşul-cheie Lîman din estul ocupat al Ucrainei.

Fostul şef al CIA şi comandant al trupelor SUA din Irak, generalul David Petraeus, a reacționat duminică, spunând că NATO ar distruge imediat trupele ruse din Ucraina, cel mai probabil cu aviația, dacă Rusia ar utiliza arme nucleare în Ucraina. 

Spațiul informațional rus, format din propagandiști, experți și bloggeri militari ai Kremlinului, susţine că înfrângerea de la Lîman este cauzată de un eșec al comandamentului militar rus de a trimite întăriri în timp util, relatează ISW. Rușii și-au făcut speranțele că mobilizarea parțială va genera suficientă forță pentru a relua operațiunile ofensive și a prelua inițiativa. Experții prezintă câteva argumente pentru care este improbabilă folosirea de către ruși a armelor nurcleare mici în Ucraina. 

Apelul lui Kadîrov de a folosi arme nucleare tactice, deşi este reprezentativ pentru spațiul informațional rus, nu este ieşit din comun, susțin experții de la ISW. Canalele de televiziune ruse și bloggerii au discutat adesea despre capacitățile nucleare rusești pentru a stârni sentimente patriotice în rândul publicului, iar declarația lui Kadîrov nu a fost deosebit de remarcabilă în acest context. Armata rusă în starea sa actuală aproape sigur nu poare opera pe un câmp de luptă nuclear, chiar dacă are echipamentul necesar și și-a antrenat în trecut unitățile pentru asta, mai scrie ISW.

Aglomerația haotică de soldați epuizați, rezerviști mobilizați în grabă, recruți și mercenari care formează în prezent forțele terestre ruse nu ar putea funcționa într-un mediu nuclear.  Zonele afectate de armele nucleare tactice rusești ar deveni imposibil de trecut pentru ruși.  Această considerație este un alt factor care reduce probabilitatea utilizării armelor nucleare tactice rusești în Ucraina, susține ISW. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » ISW: De ce armata rusă actuală nu este capabilă să opereze pe un câmp de război nuclear